Bugün sizlere anlatmak istediğim konuyu, daha iyi anlatabilmek için bir örnek vereceğim. Bu, kendime en yakın örnek olan, kendim olacak. Bir çoğunuz kendini övmüş diye düşünecek. Düşüncelerinize saygı duyarım. Ama sonuçta, benim gibi olan birçok insan yaşıyor.
***************
Gerek ailem, gerek arkadaşlarım, işim, eşim vs. tüm ilişkilerimde, karşımdaki insana saygılı, hoşgörülü davranır, karşımdaki insan için emek harcarım. Bu böyle bir süre devam eder. Sonra genellikle karşımdaki insan, (bu duruma pek alışık olmadığı için ) kendini üstün ve vazgeçilmez olarak görmeye başlar.
***************
Benim yaptığım yardımları, bir süre sonra, benim görevimmiş gibi algılamaya başlar. Ben bunu farkettiğim zaman , o insanın hayatından çıkarım. Aradan bir zaman geçer. Bu insan düşünür. Ya, ben yanlış anlamışım. Bu insan zorunlu olduğu için değil, iyi niyetinden dolayı bana emek harcamış.
Sonra bana gelirler ama hep şunu görürler: Ben, dönmemek üzere gitmişimdir.
***************
Anlatmaya çalıştığım şu: Karşımızdaki insanı doğru anlamaya çalışmalıyız. Onun iyi niyetli davranışlarını, egolarımızı tatmin etmek için kullanmamalıyız.
Tüm insanlığa saygılarımla.
Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.