SES’ten gözaltı tepkisi

İlk Yayın : 27 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 27 Mayıs 2021, 13:51

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Eş Başkanı Özge Göncü, aralarında genel başkanlarının da bulunduğu 8 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Göncü, “Halkın sağlığı için mücadele edenlerle değil, soyguncularla, tehdit ve cinayetlerle bu ülkeyi karanlığa sürükleyenlerle uğraşın” diyerek gözaltındaki sendikacıların serbest bırakılmasını istedi.

Eş Başkan Göncü, gözaltına alınan SES üyelerine ilişkin sendika binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen de destek verdi. Göncü, SES Genel Başkanı Selma Atabey, Eski Eş Genel Başkanlar Gönül Erden ve Bedriye Yorgun, eski Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Fikret Çalağan ve Belkıs Yurtsever ile SES Ankara Şube önceki dönem Eş Başkanı Rona Temelli ve Ankara Şube Yöneticisi Erdal Turan ile  Ramazan Taş’ın gözaltına alındığını hatırlattı. Son günlerde kirli ilişkilerin ortaya çıkmasıyla emek ve demokrasi güçlerine ve toplumsal muhalefetin tüm bileşenlerine yönelik gözaltı operasyonlarının arttığını ileri süren Göncü, “Siyasal iktidar her sıkıştığında içerde ve dışarda yeni düşmanlar yaratarak toplumu kutuplaştırma, karşıtlaştırma siyaseti güderek kendi ömrünü uzatmaya çalışıyor. Çağırdıklarında ifadeye rahatlıkla gidebilecek, görevli oldukları kurumları belli olan kamu görevlisi insanları şafak vakti baskınlarıyla gözaltına alarak demokratik faaliyetleri kriminalize etmeye çalışıyor” iddiasında bulundu.

“ÖLÜMLER OLMASIN DİYE MÜCADELE EDENLERE SALDIRILIYOR”

Pandeminin başından itibaren sendikalarının; gerek sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hakları, gerekse de halkın yaşam ve sağlık hakkı mücadelesi verdiğini söyleyen Göncü, şu görüşleri savundu: “Hazmedilmeyen tam da bu mücadelenin kendisidir. Bugüne kadar 417 sağlık emekçisi ve 46 bin 446 yurttaş Covid – 19 nedeniyle hayatını kaybetti ve salgının ekonomik ve sosyal sonuçları da inanılmaz boyutlara ulaştı. Yönetemedikleri salgının hesabını vermeyenler, ölümleri engellemeyenler, ölümler olmasın diye mücadele edenlere saldırmaktan çekinmiyor. Buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Daha önce defalarca denendiği gibi, mücadele edecek kişileri korkutmayı sindirmeyi başaramayacaksınız, Sağlık emekçilerinin haklarının savunucusu olmaktan, halkın sağlık hakkı mücadelesinin neferi olmaktan bir adım geri atmayacağız. Baskılarınız, gözaltılarınız, mobinginiz, şiddetiniz karşısında boyun eğmeyeceğiz. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Halkın sağlığı için mücadele edenlerle değil, soyguncularla, tehdit ve cinayetlerle bu ülkeyi karanlığa sürükleyenlerle uğraşın.  Bizim mücadelemiz halkın sağlık hakkı mücadelesidir. Bizim mücadelemiz; parasız, nitelikli, anadilde ve ulaşılabilir sağlık hakkı mücadelesidir. Yaşasın Mücadelemiz, Yaşasın SES, Yaşasın KESK!”

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu