MERSİNLİ ÜRETİCİLERİN FERYADINI MECLİS’E TAŞIDI

İlk Yayın : 25 Nisan 2024 – Son Güncelleme 25 Nisan 2024, 16:21

Çiftçinin, üreticinin, esnafın, asgari ücretlinin ve emeklinin yanında olmaya ve sorunlara her fırsatta dikkat çekmeye ve dile getirmeye devam eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, narenciyeden sonra sert çekirdekli meyve üreticilerinin ve özellikle bu dönemde hasadı gerçekleşecek nektarin yetiştiricilerinin mağduriyetini ve oluşan zararları TBMM’nde bir kez daha gündeme taşıdı.

Mersin’in her türlü sebze ve meyvenin üretilebildiği önemli bir tarım kentidir olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Milletvekili Burhanettin Kocamaz, çiftçilerin, üreticilerin, halcilerin ve nakliyecilerin düştüğü durumun, yaşadığı problemlerin sebebinin Hükümetin yirmi iki yıldır izlediği yanlış tarım politikaları nedeniyle üreticilerin her yıl artan bir mağduriyet yaşadığını vurguladı.

Kocamaz ayrıca, girdi maliyetlerinin yüksekliği, tarımda planlamanın olmaması ve çiftçilere verilen desteğin azlığına dikkat çekti.

Milletvekili Kocamaz konuşmasında, ”Geçtiğimiz hasat döneminde narenciye üreticileri perişan olmuş, meyveler dallarda kalmış, milyonlarca zarara uğramış, büyük bir kısmı ağaçlarını sökmek zorunda kalmıştı. Bu yıl da sert çekirdekli meyve üreticileri aynı kaderle baş başa. Üzülerek belirtmek gerekirse nektarin hasadı başlamış, ağaçta 9-10 liraya mal olan nektarine tüccar 5 TL teklif etmekte, âdeta üretmemeye zorlamaktadır. Nektarin üreticileri buna acilen bir çözüm bekliyor” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ “ÇİFTÇİLER SAHİPSİZ BIRAKILIYOR”

Konuşmasının sonunda marketlerde 30-40 TL’ye satılan nektarinlere 5 TL fiyat verilmesinin çiftçilerin ne kadar sahipsiz bırakıldığını bir kez daha gösterdiğine dikkat çeken Kocamaz, Hükümeti ve Tarım Bakanlığını acilen göreve davet etti.

 

 

Başa dön tuşu