Antmen’den aşı uyarısı

“Aşı yaptırmakta tereddüt etmeyin”

İlk Yayın : 15 Haziran 2021 – Son Güncelleme 15 Haziran 2021, 09:00

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, aşıların ziyan olmasıyla ilgili olarak halkı aşı randevularına gitmeleri konusunda uyardı. Antmen, Biontech aşısının 6’lı guruplar halinde yapıldığını hatırlatarak, “Bir paketi açıldığında aşının 1 saat içinde yapılması gerekiyor ama çok fazla aşı ziyan oluyor. Bunda randevu alıp da aşıya gelmeyen insanların çok ciddi katkısı var. Tereddüt etmeden gidip aşınızı yaptırın” dedi.

Antmen, son zamanlarda ülke genelinde ve Mersin’de yaşanan, randevusu alınıp gidilmeyen aşı işlemlerine karşı açıklama yaptı. Aşıya karşı vatandaşta tereddüt geliştiğini söyleyen Antmen, “Her ne kadar daha önce benzer açıklamaları yapmış isek de hükümetin tüm başarısızlıklarına karşın Covid -19 ile mücadelede aşı en önemli silahımızdır. Lütfen aşı aleyhindeki söylemlere kanmayıp randevunuzu alır almaz aşınızı olunuz, yakınlarınızı aşı olmaya teşvik ediniz” dedi. Çok fazla aşının ziyan olduğunu dile getiren Antmen, “Bilindiği gibi Biontech 6’lı guruplar halinde yapılabiliyor. Bir grubu açtığında onu 1 saat içerisinde yapman gerekiyor ama çok fazla aşı ziyan oluyor. Bunda da mesela randevu alıp da aşıya gelmeyen insanların çok ciddi katkısı var” şeklinde konuştu.  Halkta bir güvensizlik oluştuğunu öne süren Antmen, “Bugüne kadar aşıyı kötü yönettiler, bu da halkın bir güvensizliğini oluşturdu. Bu da aşıya yansıyor. Gördüğümüz kadarıyla sıkıntı var aşıya karşı ilgide… O yüzden insanların inanmamasından kaynaklı olabileceğini düşünüp biraz teşvik etmeye çalışıyoruz. Çok fazla duyum alıyoruz. Şimdi aile hekimlerinde Biontech yapılmaya başlandı. Başladığında daha fazla ziyan olmasın daha fazla insana ulaşılabilsin, bizim sıkıntımız o” ifadelerini kullandı ve Türk Tabipler Birliği (TTB) olarak bir kampanya başlatarak insanları aşıya yaptırmaları konusunda teşvik edeceklerini açıkladı.

“AŞILAMADAKİ DURUM SON DERECE BAŞARISIZ”

Bugüne kadar ülke genelinde yapılan 33 milyon aşıdan sadece 13,6 milyonun iki doz uygulandığını ve bu rakamın son derece başarısız olduğunu öne süren Antmen, “Haziran ayında gelmesi gereken 30 milyonun 15 milyonu gelmiş durumda, ay sonuna kadar da 15 milyon doz daha gelecek diyorlar. Gelse bile bu başarı değil. Hala 15 Ocak’tan itibaren toplamda 33 milyon doz aşı yapılmış durumda” dedi. Halkı aşı yaptırmaları konusunda uyaran Antmen, “Umarım aşı gelir, gelirse çok iyi olur. Biz halktaki tereddüttü gidermeye talibiz. Biz bu konuda Sayladık Bakanlığına destek sunmaya özellikle halkın güvenini kazanmaları konusunda elimizden geleni yaparız çünkü sonuçta halk sağlığı söz konusu ama yani bilemeyiz gelip gelmeyeceğini. Geldiği sürece biz aşı yapmaya insanları teşvik etmeye hazırız gerisi Sağlık Bakanlığına kalmış durumda” şeklinde konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu