BÜYÜKŞEHİR, KENTİN DÖRT BİR YANINDA YOLLARI YENİLİYOR

İlk Yayın : 26 Nisan 2024 – Son Güncelleme 26 Nisan 2024, 15:42

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, kent genelinde yol ve asfalt çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Görev, yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan cadde, bulvar, sokak ve ana yolların yapım çalışmalarını yürüten ekipler, birçok noktada çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor. Ekipler, 4 merkez ilçenin birçok bölgesindeki yol çalışmaları kapsamında toplam 7 bin 800 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi.

Büyükşehir, kentin dört bir yanında yolları yeni yüzüne kavuşturdu

Gerek altyapı çalışmaları, gerekse de doğal şartlar sebebiyle bozulan yollarda faaliyetlerini yoğunlaştıran yol yapım ekipleri, ömrünü tamamlayan veya deforme olan yollarda asfalt sökülmesi işleminin ardından, asfalta hazırlık çalışmalarına geçiyor.  Zemin etüdü yaparak bozuk yolları düzeltip iyileştiren ve sıcak asfalt serim çalışması gerçekleştirerek ulaşım kalitesini yükselten ekipler, 4 merkez ilçedeki çalışmalar kapsamında; Akdeniz İlçesi Özgürlük Mahallesi 6244.,6267.,6233.,6248.,6250., ve 6252. sokaklarda kısmi kaplama çalışması yaparak yolları iyileştirdi.

Hız kesmeden faaliyetlerine devam eden ekipler; Yenişehir ilçesi 50. Yıl Mahallesi 27145. Sokak,  Kuzeykent Mahallesi 31185. Sokak, Akkent Mahallesi 2345. Sokak (2352 Sokak) 34. Cadde Arası,  Mezitli ilçesi Yenimahalle Yüksek Harman Caddesi, Çamlıca Mahallesi Atatürk Caddesi 38473. Sokak, Çankaya Mahallesi 37510. sokak ve son olarak Mezitli ilçesi Yeni Mahalle Stadyum Caddesi’nde sıcak asfalt serim çalışması gerçekleştirdi. Vatandaşların sıklıkla kullandığı, insan sirkülasyonunun fazla olduğu alanlarda faaliyetlerine devam eden ekipler, Toroslar ilçesi Yalınayak Mahallesi Atatürk Caddesi’nde ise yol açma, genişletme ve  kavşak düzenleme çalışmalarını tamamladı. Kentteki ulaşımın kalitesini, konforunu ve güvenliğini artırarak yüksek standartlarda yolları mahalle sakinlerinin hizmetine sunan yol ve asfalt ekipleri, çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlardan tam not alıyor. Yol yapım ekipleri kent genelindeki ana arterlerin üstyapılarının bakım, onarım ve yapım işlerine, plan ve program dâhilinde devam edecek.

Muhtar Yozgat: “Caddemiz çok hızlı bir şekilde güzelleştirildi”

Mezitli ilçesi Yeni Mahalle Muhtarı Hatice Yozgat, mahallesinde yapılan yol çalışmasını değerlendirerek, “İki caddemizde de asfaltımız çok hırpalanmıştı. Esnafımızın ve halkımızın talebi üzerine Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun hemen müdahale etti. Çok güzel ve hızlı bir şekilde caddemiz yenilendi, asfaltımız yapıldı. Herkes çok memnun. Bu çalışmanın kısa sürede olması herkesi mutlu etti. Başkanımız, muhtarlarla iş birliği içerisinde çok güzel çalışıyor. Bundan sonra da hep birlikte daha güzel çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum. Her zaman desteğini ve yardımını bekliyoruz. Çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Yenilenen yollara esnaf ve vatandaşlardan tam not

Mezitli ilçesi Yüksek Harman Caddesi’nde esnaf olan Nejdet Mutlu, “Önceki haline göre çok memnunuz. Çok güzel bir yolumuz oldu.  Dükkanımız yeni, yolumuz da yeni olunca renk kattı. Başta Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

 

Bir başka esnaf Mehmet Özgür Bozkurt, “Yapılan çalışmayı şık ve kullanışlı buluyorum. Çok güzel oldu. Belediyemizin hizmetinden memnunuz, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Vahap Bey’i çok beğeniyor, hizmetlerin devamını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Yüksek Harman Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşlardan Bekir Kaygısız ise, “Burada oturuyorum. Yollarımız eskisine göre çok güzel oldu. Bakımı da güzel, hizmeti de güzel” dedi.

 

Mezitli ilçesi Stadyum Caddesi esnaflarından Murat Özgen ise, “Burada yaklaşık 14 yıldır esnafız. Yolumuz eski halinden çok iyi oldu. Eskiden çukurlar vardı ve arabalar zarar görüyordu. Şu an yolumuzdan memnunuz. Vahap Seçer’den de çok memnunuz” diye konuştu.

 

Başa dön tuşu