Çukurova Basketbol ÇBK Mersin oldu

İlk Yayın : 26 Nisan 2024 – Son Güncelleme 26 Nisan 2024, 15:45

Mersin’in spor alanında en önemli marka değeri olan Çukurova Basketbol Kulübü bundan sonra yoluna ÇBK Mersin olarak devam edecek. Mersin adına vurgu yapmak amacıyla yeni logo da tasarlayan kulübün renkleri içerisinde yer alan lacivert ise 6 Şubat depreminin acısını yansıtmak adına siyaha dönüştürüldü.

SEYRANİ SOLUĞAN-MERSİN

Kadın basketbolunda Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen kulüpleri arasına adını yazdırmayı başaran Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) adını “ÇBK Mersin” olarak değiştirdi. Bu amaçla yeni logo tasarımı yapan kulüp 6 Şubat depreminin acılarını anmak adına turuncu ve beyazın yanında kullandığı lacivert rengini de siyaha dönüştürdü.

ÇBK Mersin Genel Koordinatörü Ender Ünlü ve Kulüp Asbaşkanı Ali Adalıoğlu, kulüp tesislerinde basınla bir araya gelerek kulübün yeni yüzü ve önümüzdeki dönem hedefleri hakkına bilgi verdi. Çukurova Basketbol Kulübü markasını Mersin ile bütünleştirmek adına ÇBK Mersin mücadele edeceklerini söyleyen Ünlü, “Final Four bizim için test idi ve başardığımızı düşünüyoruz. Artık basketbol alanında çok önemli bir marka haline gelen ÇBK ismini Mersin için kullanacağız. Bundan sonra CBK Mersin olarak anılmak istiyoruz” dedi.

 

“SPOR DÜNYASINDA ÇBK MERSİN OLARAK YER ALACAĞIZ”

Kulübün yeni logosunu ve vizyonunu da basın mensupları ile paylaşan Ünlü, “Puma’nın tasarımcısı olan Fransız firma ile çalışarak tüm logomuzdan kıyafetinize düzenlemeler yaptık. Bundan sonra ÇBK Mersin olarak anılmak istiyoruz. Bunu yaparken de logomuzu renklerimizi ve imajımızı yenileyerek spor dünyasında yer alacağız. Mersin Toroslar’da yaşayan vaşağı yeni logomuzda da kullandık. Ama bu kez kararlılığımızı ve hırsımızı yansıtması açısından bize bakarken kullandık. Renklerimizde de bir değişikliğe gittik. 6 şubat 2023 yılında yaşayan ve Mersin’i de derinden etkileyen depremde kaybettiğimiz canlarımızı anmak ve deprem acısını unutmamak adına lacivert rengimizi siyaha çevirerek yanlarında olmak istediğimizi göstermek istedik” şeklinde konuştu.

 

“KENTİN EN ÖNEMLİ MARKASI HALİNE GELDİK”

 

Nisan ayı içerisinde gerçekleşen Final Four Mersin’i başarıyla gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ender Ünlü, “Mersin şehrinin yapmış olduğu organizasyon büyük başarı sağladı. Tüm dünyaya Mersin’in neler yapılabileceğini göstermiş olduk. Valimiz salonumuza çok büyük yatırım sağladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız etkinlik için gereken ekonomik desteği sağladı. Zaten Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’in desteği hiç eksilmiyor” dedi.

Final Four başarısının kendilerine yeni bir vizyon çizmek açısından önemli kazanımlar sağladığının da altını çizen Ünlü, “Kadınlar Eurolig Dünya’da kadın futbolundan sonra en fazla etkileşim sağlayan bir organizasyon olarak öne çıkıyor. Hatta NBA Woman’dan çok daha fazla ilgi görüyor. Bu organizasyonla ÇBK’nın Mersin’in en büyük markası olduğunu FIBA da tescil etti. Avrupa’da FIBA yetkileri en fazla yatırım yapan kulüp olduğunu kendileri söyledi. Tesislerimizi hiç bir yerde görmediklerini söylediler. CBK Mersin tüm dünya basketbolcuları tarafından konuşulan ve tutulan bir kulüp” diye konuştu.

 

“KONSER VE SÜRPRİZLERLE HER MAÇIMIZ ŞÖLEN HALİNE GELECEK”

ÇBK’nın yeni dönem vizyon ve hedeflerini de aktaran Ünlü, “Maalesef ülkemizde spor futbola endeksli ve bizim nerelere ulaştığımız bilinmiyor. Mersin gelişiyor ve en büyük marka değeri CBK Mersin olmuştur. Biz Anadolu takımlarının 4’te 1 hatta 5’te 1 seviyesinde bütçeyle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 2 yıllık bir planlama ile şampiyonluğu oluşturacak bütçe planladık. CBK artık kupa kazanan bir takım olmalı. NBA’de olan etkinlikleri Mersin’de de yapmak istiyoruz. Sadece maçta değil öncesi ve sonrasıyla da sporcularla ailelerle ortak etkinlikler yapmak istiyoruz. Maç esnasında sürpriz hediyeler ve konserler yapacağız. Her maça festival ve şenlik havasında gelmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“TÜM ÇABAMIZ DAHA GÜÇLÜ BASKETBOL ALTYAPISI İÇİN”

Çukurova Basketbol Kulübünün spor organizasyonundan çok bir basketbol ordusu yetiştirmek işçin çalıştığının altını çizen ünlü şu ifadeleri kullandı: “Başkanımız asla maç kazanın demedi kaç sporcu çıkar diye sordu. Sporcu yetişirse başarılar da geliyor. 16 milyon sadece altyapı için bütçe hazırladık. Bu nedenle bütçemizin büyük kısmını altyapı oluşturuyor. Avrupa’da bizim kadar yarım yapan başka kulüp yok. Her kategoride Milli Takım seviyesinde oyuncularımız var. Kısa süre sonra A Milli Takımda en az 5 ya da 6 oyuncu ÇBK Mersin takımından olacak.”

 

“FİNAL FOUR’UN SAĞLADIĞI TANITIMI BAŞKA ŞEKİLDE SAĞLAMAK İMKANSIZ”

Son yıllarda Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanında Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de ÇBK Mersin2e büyük destek verdiğini ifade eden Kulüp Asbaşkanı Ali Adalıoğlu da, “Son bir kaç yıla baktığımızda Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve kent dinamikleri takıma daha fazla sahip çıkmaya başladı. Bu çok önemli ve devam edeceğine inanıyorum. Bu da bize şampiyonluğu getirecektir. Son Final Four mücadelesi sosyal medyada 120 milyon izlemeye ulaşmış. Başka hiç bir etkinlikte bunu sağlayamazsınız. Bu başarı Mersin’in başarısıdır. Mersin’de bir yere gelen kazanan herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bu kentin takımı ve CBK kazanırsa Mersin kazanır” dedi.

Başa dön tuşu