Vatandaşın MR isyanı

Belindeki ağrı için doktora giden vatandaş 5 ay sonraya MR randevusu verilmesine isyan etti.

İlk Yayın : 22 Haziran 2021 – Son Güncelleme 22 Haziran 2021, 10:04

Bir süredir bel ağrısı yaşayan ve ağrılarına dayanacak gücü kalmayan 35 yaşındaki Nejmettin Erdoğan, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden muayene olmak için doktor randevusu aldı. 3 gün sonra randevusuna giden genci muayene eden doktor bel fıtığından şüphelendi ve MR çekilmesini istedi. Elinde doktor talep kağıdı ile hastanede MR randevusu almaya giden vatandaşa 8 Kasım 2021 tarihine gün verildi. Veznedeki bayana ağrılarının çok olduğunu ve daha erken bir tarihte MR çektirmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, ‘Siz yine buna şükredin Çukurova Üniversitesi’nde 1 yıl sonraya gün veriyorlar’ yanıtını aldı.

“BİZ ÖLELİM O ZAMAN”

Erdoğan başından geçenleri şöyle aktardı: Veznedeki bayan bana böyle cevap verince başımdan aşağı kaynar sular boşaldı sanki. Bu nasıl bir düzen. Biz randevu sıramız gelene kadar yaşayabilirsek ne mutlu bize. Türkiye’de sağlık sistemi çökmüş. Bu saatten sonra sağlık sistemimiz iyi diyen insanın insanlığından şüphe ederim.

“ÖZEL HASTANEYE GİTTİM”

Bunun üzerine özel bir hastaneye MR çektirmeye gittim. Tabi ben söyleyince direk çekmiyorlar doktor istemesi gerekiyormuş. Önce 200 TL ücret ödeyip özel hastanede doktora muayene oldum. Ardından bu doktor da MR isteyince yine aynı özel hastanede 360 TL ödeyip MR çektirdim. Doktor bana bel fıtığı hastalığım olduğunu ve acil ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Tabi özel hastanede ameliyat olmak bir ton para zaten ameliyat için ne kadar para istediklerini soramadım bile.

“SPOR YÜRÜYÜŞ YAPACAĞIM”

Ücretsiz olduğu için tekrar Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gideceğim. Ancak oradan da yakın zamanda bir sonuç alamayacağımı da biliyorum. Bu yüzden sosyal medya hesaplarından araştırma yapmaya başladım. Bel fıtığına spor ve yürüyüşün iyi geldiğini öğrendim. Bunları yaparak ağrılarımdan kurtulmaya çalışacağım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu