Mezitli cazibe merkezi oldu

İlk Yayın : 5 Temmuz 2021 – Son Güncelleme 5 Temmuz 2021, 11:43

Ülke genelinde yapılan araştırmada en çok tercih edilen ilçeler arasında en üst sırada gösterilen Mersin’in Mezitli ilçesine hem yerli hem de yabancıların ilgisi artarak devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; pandemi sürecinde en fazla tercih edilen ilçeler arasında birinci sırada yer alan Mezitli’nin bu hızlı yükselişi göz dolduruyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; ilçenin kendisinin dahi tahmin etmediği kadar hızlı büyüdüğüne dikkat çekerek, “Bu gelişmeyi bu hızlı artışı ben de bu kadar tahmin etmiyordum. Bunda Suriyelilerin de etkisi oldu ve son yıllarda Rusya’dan, Moldovya’dan, Ukrayna’dan Kazakistan’dan ciddi bir akın var. Geçmişin en bakir bölgesi olan Tece herkesin dilinde. Yabancılar için cazip bir yer haline geldi” dedi.

Başkan Tarhan, yaptığı açıklamada, hayata geçirdikleri ve devam eden projelerin yanı sıra beklentilerini ve geleceğe dair planlamaları anlattı. Tarhan, projelerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde belediyenin iradesi kadar kamuoyu desteğinin de sağlanması gerektiğini ifade etti. Kamuoyu desteği konusunda basının her zaman yanlarında olduğunu dile getiren Tarhan, “Basınımız, sesimizin duyurulmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Özellikle Aratos’un Anıt Mezarının gün yüzüne çıkarılmasında basınımızın verdiği katkı, Mersin’de oda ve derneklerin de kazıya destek vermesini sağlamıştır. Aratos’un yanı sıra önümüzde tamamlanması gereken önemli projelerimiz var.  Pompeiopolis Antik Kentinde yapılan çalışmaların ve Antik Liman kazılarının başlamasını istiyoruz. Mezitli’de büyük mağduriyetlere neden olan sağlığa ulaşma sorununun çözülerek söz verilen devlet hastanesinin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Tece’de bulunan ve TOKİ’ye devredilen 76 dönümlük deniz kıyısındaki yeşil alan ve spor alanının ranta kurban edilmesi yerine bir an önce sorununun çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Yeni Mahalle stadyumunun kullanımıyla ilgili Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerinin devam ettiği bilgisini aktaran Tarhan, “Kısa sürede orasıyla ilgili projemizi açıklayacağız. Mezitli Belediyemiz ve Kaymakamlık binamızın da bulunduğu bölgeyi kentin yeni merkezi yapmak adına Kent Meydanı projemizde önemli yol kat ettik” dedi.

“PLANLAR BİTİRİLİNCEYE KADAR GÜNCELLİĞİNİ YİTİRİYOR”

“Nazım planlarıyla ilgili de değerlendirme yapan Başkan Tarhan, bu planların 15-20 yıl sonraki kent nüfusunun projeksiyonunu hesap ettiğini vurguladı. “O nüfusa göre de tabi ki hem tarımsal, sanayi, turizm gelişmesi, eğitim sağlık ve hangi şeye ağrılık vereceksen plan odur. Ama maalesef bizde bu planlar daha yapılıp bitinceye kadar süresi doluyor, güncelliğini yitiriyor” diyen Başkan Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Örneğin yıllar önce yapılan 35 bin konutluk Güneykent projesi. Bana göre orası doğru bir seçim değildi. 35 bin konutluk yer sadece konut olarak düşünülmez, o konutun o bölgenin içerisinde başka aktiviteler de olması gerekir. Yani konutun gelişmesi tek başına yetmez. Mesela otogar yapıldı. Birkaç sene sonra yeni otogar yapılsın denildi. Nitekim yeni yapıldı. Belki yarın bir gün o otogar yeri için de tartışma olabilir. Oradaki hedefi iyi görmek gerek. Mezitli’de de biz nazım imar planı çalışmaları başladığı zaman 15-20 yıl yeter dedik bu konut alanı için. Çünkü benim dahi gerçekten tahmin etmediğim kadar hızlı büyüyor. Onun için tarım alanlarımızı imara açmadık biz Mezitli’de hiç genişletmedik. Mesela Çevlik’i almadık biz imar planına çok güzel bir bölge. Kale mahallesi yürüyüş mesafesinde almadık onu imar planları içerisine.”

“YABANCILAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR”

 

Mezitli ve özellikle Tece Mahallesi’ndeki bu gelişmenin ve artışın bu kadar hızlı olabileceğini kendisinin bile tahmin etmediğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Bunda Suriyelilerin de etkisi oldu. Bir de şimdi Rusya’dan Moldovya’dan, Ukrayna’dan Kazakistan’dan ciddi bir akın var. Tece bölgesi bizim geçmişte en bakir yerdi. Şu anda Mersin’de herkesin dilinde en cazip yer Tece. Yabancıların tercih ettiği yer Tece. Şimdi orayı tercih ediyor herkes. Biz de tabi bazı yatırımlarda oraya ağırlık veriyoruz. Mesela bizim sahil önemliydi. İki yıla yakın oldu Büyükşehir vazgeçtikten sonra bu Mezitli bölgesinin sahil kiralamasını biz başvurduk. Daha nihayet yeni belli bir bölgenin kiralanmasının izni yeni çıktı. Geçen günlerde protokol imzaladık. Artık önümüzdeki günlerde bazı bölgeleri plaj yapacağız.  Bazı bölgeleri de parasız, halka açık plaj yapacağız, şezlongları şemsiyeleri koymaya başladık. Büfeleri olacak, soyunma odaları, duşları, tuvaletleri olacak. Bölge yabancılar için de ilgi çeken bir yer haline geldi. Emniyetin orada beş yıldızlı bir otel ayarında bir tesisi var. Orası çok güzel oldu, bütün odaları ve lokantası denize sıfır. Çevreye değer kattı güvenlik var orada. Polisi var. Biz de tabi önümüzdeki sene belki bir iki yere iskele gündeme getireceğiz. Deniz sporlarına izin vereceğiz en azından bir hareket olsun orada. Gerçekten ilgi çok artıyor. Tabi ki yabancıların bazı talepleri var. Deniz temiz olsun, sahil temiz olsun, sosyal aktiviteler olsun. Yabancı konuklarımız diyor ki ‘Ukrayna’dan Rusya’dan direk uçuş olsun Adana’ya. Bak gör o zaman ne kadar insan gelecek buraya, turizm nasıl olurmuş.’ Doğru söylüyorlar. Şimdi turist Ukrayna’dan İstanbul’a gidecek, İstanbul’dan Adana’ya gelecek oradan buraya gelecek. Bu işler böyledir ama hâlbuki Ukrayna’dan direkt uçuş olsa yapımı süren havaalanına çok fazla ziyaretçi gelir” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu