Mersin’de rekor miktarda kokain yakalandı

İlk Yayın : 16 Haziran 2021 – Son Güncelleme 16 Haziran 2021, 10:26

Ekvator’dan Mersin Limanı’na gelen bir gemide 1 ton kokain maddesi ele geçirildi. Bu operasyonda ele geçen miktarın Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalaması olduğu bildirildi.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklama göre, Ekvator ülkesinden Mersin Limanı’na gelen bir gemide Muz yüklü konteyner içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı alınması üzerine; İl Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ile koordineli yapılan operasyonel çalışmada, bahse konu konteyner içerisinde bin paket halinde 1 ton kokain maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen kokainler paketler halinde Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü binası bahçesinde sergilendi.

BAKAN MUŞ’TAN TEBRİK

Öte yandan operasyonun ayrıntılarını Ticaret Bakanı Mehmet Muş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Bakan Muş, paylaşımında, “Ticaret Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin Limanı’nda 1 ton kokain yakalaması yapılmıştır. Bu yakalama, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalamasıdır. Bu başarılı operasyondan ötürü Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu