SON GELİŞME
--:--:--
Güncel

Köy çocukları doyasıya eğlendi

Bağlantı kopyalandı!
Köy çocukları doyasıya eğlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) “Her Köy Bizim Köyümüzdür” sloganıyla başlattığı şenlikler tüm hızıyla sürüyor. Ramazan Bayramı’nda Tarsus’a bağlı Taşkuyu, Yeşiltepe ve Sağlıklı Mahallelerinde gerçekleştirilen şenlikler, ovada yer alan Çiçekli Mahallesi ile kırsalda yer alan Hacıhamzalı Mahallesi’nde devam etti.

Çocuklar doyasıya eğlendi

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy, Tarsus Belediyesi Meclis üyesi Ali Erhan Okyay, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı etkinlikler, Çiçekli ve Hacıhamzalı Mahalleleri’nde bulunan okul bahçelerinde gerçekleştirildi. Dolu dolu geçen etkinliklerde çocuklara yönelik drama atölyesi, yüz boyama, çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma, diğer geleneksel oyunlar, cere-çömlek çalışması, resim ve Karagöz hayal oyunu sunumu yapılırken, anne ve babalar da etkinliklere katıldı. Etkinliklerde ikramlıkların yanında çeşitli hediyeler de dağıtıldı. Köy şenliklerinde sahne alan müzisyenler ise seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Çocuk kahkahalarının yükseldiği şenliklerin Hacıhamzalı bölümünde ise köy gençleri, yörede artık geleneksel hale gelen ‘çillibom’ dansını oynadı.

 “Çok mutlu oldum”

Çiçekli Mahallesi’nden etkinliklere katılan 10 yaşındaki Çınar Koçak, “Bir sürü etkinlikler oldu. Yüz boyaması yaptılar, çanak yaptık, el boyaması yaptık. Çok mutluyum” dedi. Lavin Sarıgül, ilk defa böyle bir etkinlik düzenlediğini belirterek, “İlk defa böyle bir şenlik olduğunu gördüm ve çok mutlu oldum. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çömlek vardı, el boyama, yüz boyama vardı, şarkılarla oyunlar oynadık” diye konuştu. Hacıhamzalı Mahallesi’nden Umut Adaş, “Bu etkinlikte çömlek var, yüz boyama var, resim yaptık. Biz burada çok eğlendik” ifadelerini kullanırken, 14 yaşındaki Hayrünnisa Yıldızhan da “Hava da bugün bayağı güzeldi. Bu etkinlik sözle değil, yaşanması gereken bir etkinlik. Yani yaşadığımız için de çok mutluyuz” dedi.

Yorum Yap

Benzer Haberler

JANDARMADAN NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK OPERASYONU
JANDARMADAN NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK OPERASYONU
YAŞLI HİZMETLERİ GÜNCELLENMELİ
YAŞLI HİZMETLERİ GÜNCELLENMELİ
81 İLDE YAŞLILAR GÜNÜ İÇİN EŞ ZAMANLI YÜRÜYÜŞ
81 İLDE YAŞLILAR GÜNÜ İÇİN EŞ ZAMANLI YÜRÜYÜŞ
Mersin’deki yangın kontrol altına alındı
Mersin’deki yangın kontrol altına alındı
HALK KART’IN EYLÜL AYI TUTARLARI HESAPLARDA
HALK KART’IN EYLÜL AYI TUTARLARI HESAPLARDA
BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, KULAK VE BAHŞİŞ’TE ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, KULAK VE BAHŞİŞ’TE ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77
sohbet