GAZZE: ‘DÜNYA BAKTI, GÜNEY AFRİKA YAPTI’

İlk Yayın : 26 Ocak 2024 – Son Güncelleme 26 Ocak 2024, 18:44

Emperyalizmin şımarık çocuğu İsrail için damdan düşenlerin anladıklarından gelen sonuç.

Irkçılığa ve soykırıma karşı yıllarca mücadele veren Güney Afrika Cumhuriyeti başkaları hamaset yaparken o ise gerekeni yaptı. Liderleri Nelson Mandela‘ın izinde tüm dünyaya bir kez daha ibret alınacak bir ders verdi.

İsrail, bütün Dünya’nın gözleri önünde Filistin Halkı Üzerinde soykırım uygulamaları içinde iken Dünya devletleri sadece baktı. Biri hariç söylem yerine icraat yaparak kendi liderleri Nelson Mandela’ya yakışır şekilde hukuksal ve gerçeklerle güçlendirilmiş çalışmalarını Lahey Adalet Divanına sunarak gerekeni yaptı.

Lahey Adalet divanı dosyayı görüşmeyi önce kabul etti.

Sonra acil görüşme talebi ile toplandı.

Görüşmelerde görülen lüzum üzerine bir ay içinde ihtiyati tedbir ile soykırımın önlenmesi için karar alındı.

Nihai kararı beklemeden ihtiyati tedbir ile soykırımın önüne geçmeyi İsrail’e bütün dünyanın gözü önünde iletti. Artık bundan sonra timsah gözyaşı dökmekle masum görünmeye çalışanların maskeleri düşecek.

Lahey Adalet divanında İsrail’in lehine oy kullanan 2 üye dışında 13 üye aleyhte oy kullanmıştır. Bu anlamlı karar ile Dünya artık Hukuk ile zulmün arasında tavır alanlara göre netleşecek. Barışın sürmesi adına ve emperyalizmin insanlık dışı vahşetine karşı kanun tanımaz hukuk gözetmeyen sonuçlarının süreceği bir Dünyanın sebep olacağı felaketleri de 3. Dünya savaşı yâda nükleer tehlikelerin önünde önemli bir set oluşturacak tavır ruh ve dayanışmanın yöntemini göstermiştir.

Bu vesile ile Güney Afrika Cumhuriyeti bütün Dünyaya hukuksal yollarla Mahatma Gandi ve Nelson Mandela yolundan yürüyerek bütün insanlığa başta Siyonist olmak üzere onun yanında yer alan ve kayıtsız kalan ülkelere ders verecek bir mücadele mucizesini yaşadıklarından ders alarak bütün dünyaya armağan etmiştir.

Bu kıskandıran tavrı keşke emperyalizme karşı ulusal kurtuluş meşalesini M. Kemal ile yakan ülkem göstermiş olsaydı.

Dünya baktı Güney Afrika yaptı.

Kalın Sağlıcakla.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu