RÜYAMDA MERSİN

İlk Yayın : 8 Nisan 2024 – Son Güncelleme 9 Nisan 2024, 00:02

Yeşilin her tonu, denizin mavisiyle kucaklaşmış.

“Çimlere basma, Çiçekleri koparma. ”Tabelaları yok olmuş. Yaşlısı genci, çimlerde yürüyor, uzanıyor, yuvarlanıyor. Çiçeklerden taç yayıp her yere asmışlar. Renkleriyle, etrafa güzellik saçıp kokularıyla aroma terapi yaptırıyorlar.(Kimsede koparmıyor)
Kaldırımda yürüyen fısıldaşıp gülen insanlar; itişmeden, yerlere tükürüp izmarit atmadan geçip gidiyorlar. Kırmızı ışıkta bekleyenlere, iki ayağı üstünde doğrulup duran  sokak köpeği de eşlik ediyor.
Kıyafetler ne kadar da şık.(Moda sergilerinden mi fırlamışlar ne!!) Elbiseler, etek bluzlar, renk renk eşofmanlar. Saçlar kesilip şekillenmiş, uzunların arasında güneş ışıkları parlıyor. Yüzlerde tebessüm. Erkekler sinekkaydı traşlı, saçlar taralı, kıyafetler temizpak. Sığınmacılar, mülteciler memleketlerine dönmüş. Şalvarlı, entarili, saçı sakalı birbirine karışmış erkek yok.
Tanısın tanımasın herkes birbirlerini gülümseyerek selamlayıp geçiyor. Aaa!!!! Öğrenciler yine forma giymiş. Okul kapısından girince eşitlik sağlar forma. Dışarda öğrenciyi görenler hangi okula gittiğini bilir, yanlışını okuluna bildirir. Forma seçiminde öğrenciler de yer alarak ; rahat edecekleri , sade kumaş ve renkler seçilmeli, çocuğa dayatılmamalı .Ant okuyarak derse giriliyor.
İnşaatlar kontrol altına alınmış. Beton kent yerini yeşil kente, çiçek kente bırakmış. Hibrit tohumların yerini Ata tohumları almış. Narenciye çiçekleri parfüm sıkmış kentin üstüne. Parklarda güvenle oynayan çocukların şen sesleri …
Balkonda oturup denizi seyrederken içim geçmişine kadar dalmışım bilmiyorum .Gördüğüm rüya gerçek olsa, gerçek olsa …Nefes aldığım kent Mersin’i böyle görmek dileğiyle.
“Bugün bayram derler alem eğlenir,
Sen bizim yaylaya gel başın için
Dertliler oturmuş derdin söyleşir
Etme itirazın gül başın için
( hey heyheyhey ).
Davut SULARİ
Her bayram gelişinde insanları bir telaş alır. Büyükleri ziyaret için memleketlerine gidenler, şeker toplamak için poşet hazırlayan çocuklar(ne yazık ki kalmadılar artık) Okulların ara tatili bayramlarla çakışınca tatile gitme, evlerde misafir bekleme günlerinin yerini aldı .
Tatillerde ; sevinçleriyle, hüzünleriyle hayatımızın bir parçası oldu. Ekonomileri elverdiği ölçüde tatil yapılmalı.
Değerli okurlarımızın ; geçmişlerine rahmet, hastalarına şifa, dertlilerine gönül hoşluğu, sağlığını koruyanlara da esenlikler dilerim. Nice güzel bayramlarımızın olması dileğiyle…..

Başa dön tuşu