ÇOCUKLARIMIZ

İlk Yayın : 22 Nisan 2024 – Son Güncelleme 22 Nisan 2024, 11:59

Bir vatan bırakın biz çocuklara
Islanmış olmasın göz yaşlarıyla
Bir bahçe bırakın biz çocuklara
Göklerde yer açın uçurtmalara
El ele verin çocuklar
Oynaya oynaya gelin çocuklar
Bir barış bırakın biz çocuklara
Ulaşsın şarkımız güneşe ve aya
Bir dünya bırakın biz çocuklara
Yazalım üstüne. “ sevgili dünya”
Oynaya oynaya gelin çocuklar
El ele verin çocuklar.
Söz yazarı: Adnan Çakmakçıoğlu

Özür dileriz çocuklar. Size, istediğiniz, düşlediğiniz, özgürce oynadığınız, okullarınızı kendiniz seçtiğiniz, gelecek hayali kurduğunuz dünya bırakamıyoruz. Savaşlar, gerekli beslenememe, istismara uğrama, akran zorbalığı, gücünüz ötesi işlerde çalıştırılma gibi bir çok nedenler….
Dünya ve ülkemiz çocukları bir çok sıkıntı yaşıyor. Onlara iyi bir gelecek yerine sorunları miras bırakıyoruz. Doğayı seven insanlar, kendilerini ve tüm canlıları sever. Sevince koruyarak geleceği yaratır. Doğru kullanılmayan her şey zamanla bozulmaya, kirlenmeye, eskimeye ve yavaş yavaş yok olmaya tutsaktır. Gelecek kuşaklara; daha yeşil, sağlıklı, rahat yaşayacakları bir dünya bırakmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.

Enerji tasarrufu yapmak, suyu  gereğinden fazla kullanmamak, kısa mesafelerde yürümek veya bisikletle gitmek, ihtiyacımız kadar kullanarak fazla atık çıkarmamak, çöpleri ayrıştırmak, plastik kullanmayı en aza indirmek, yaşadığımız yerlere ve doğayı korumak. Örnekleri çoğaltarak katkılarımızı sürdürmek.
Dünya genelinde çocuklara bayram armağan eden tek lider M. Kemal Atatürk ve ülke, bizim ülkemiz. İlk kutlandığı yıl 6 ülke çocukları katılırken daha sonraki yıllarda 40’ın üzeri ülke çocukları ile birlikte kutlamıştır çocuklarımız.
Milli birliğimizin korunmasını sağlayan bu bayram ; evlerde, okullarda ve tüm ülke temsilciliklerinde coşkuyla kutlanır. Aylar öncesinde yapılan hareketler, halk oyunları, gösteriler stadyumlarda sergilenir tüm bürokrasi, halk, bir araya gelerek bayramı kutlardı. Son yıllarda adı konulmamış bir “yasak“ zinciri oluşturularak kutlamalar şekil değiştirdi.
“Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler hepiniz geleceğin bir gülü yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek çalışınız.”

  1. Kemal ATATÜRK
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 104. Yılı kutlu ve umutlu olsun.
Başa dön tuşu