SON GELİŞME
--:--:--
Güncel

CHP’den Alternatif tören

Bağlantı kopyalandı!
CHP’den Alternatif tören

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümünü alternatif bir törenle kutladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Cengiz Gökçel, CHP İl Başkanı Adil Aktay ve çok sayıda partili katıldı. Gençlik kolları tarafından şarkılar ve sloganla eşliğinde meydana gelinmesiyle başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla devam etti.

Törende konuşan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 19 Mayıs’ın vatanına bağlı, kendine güvenen, onuruna sahip çıkan bir halkın emperyalizme karşı zaferinin ilk adımı olduğunu vurgulayarak, “Bize özgürlüğümüzü, cumhuriyetimizi kazandıran büyük mücadelenin başladığı gündür. Bu halkın özgürlük ve bağımsızlık iradesi karşısında hiçbir güç ayakta kalamaz, halkın azim ve kararı bütün işgalcilerin, zorbaların üstündedir. 1919 ruhu sonsuza dek yaşayacak, gençler Atatürk’ün emanetine sonsuza dek sahip çıkacaktır.” diye konuştu.

 “Biz gençlerle güçlüyüz”

Milletvekili Cengiz Gökçel, “Bizim şu an itibariyle üstümüze düşen görevi çok iyim irdeleyerek burada elimizden gelen çabanın daha fazlasını vermemiz gerekiyor. 19 Mayıs, 23 Nisan aslında bu ülkenin en coşkuyla kutlanması gereken bu günlerde, saltanat özentisi içinde olanların bu milli bayramları değersizleştirmeye çalıştığı bu günlerde, bizler çağdaş, demokratik Türkiye’yi var etmek için elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız” dedi.

 “19 Mayıs kurtuluşun ilk günüdür”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de, Atatürk’ün her şeyi gençliğe emanet ettiğini hatırlatarak, “Atatürk kurduğu bu ülkeyi ilelebet o çizgide, bağımsız bir şekilde yaşatmak üzere gençliğe bu görevi verdi. Bizler aslında biraz boynumuz bükük, olması gereken yerde olmadığını bildiğimiz bir cumhuriyeti yaşıyoruz. Onun için görev ve sorumluluğumuz yüksek, bu güzelim ülkeyi Ortadoğu karanlığına çekmek isteyen anlayışa karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

“Alternatif son bayram”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise 19 Mayıs kurtuluşun ilk adımının atıldığı gün olduğunun altını çizdi. Seçer, “Bunun yanında kurtuluş sonrası savaş meydanlarında kazanılan zaferin milli egemenlikle taçlandırıldığı günlerin başlangıç noktası. Atatürk önderliğinde milletimiz yurdunu emperyalistlerden tarafından temizledi. Törenleri izlerken çok üzüldüm, eskiden kocaman stadyumlarda, bütün halkın iştirak ettiği, kutladığımız 19 Mayıs’lar aklıma geldi. Bu son alternatif kutlamamız olacak. Böyle dar kapsamlı kutladığımız da son bayramımız olacak” diye konuştu.

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ZEYTİN DESTEĞİ ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ZEYTİN DESTEĞİ ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
BAŞKAN YILDIZ, YENİ NİKAH SALONUNUN AÇILIŞINI YAPTI
BAŞKAN YILDIZ, YENİ NİKAH SALONUNUN AÇILIŞINI YAPTI
JANDARMADAN NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK OPERASYONU
JANDARMADAN NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK OPERASYONU
81 İLDE YAŞLILAR GÜNÜ İÇİN EŞ ZAMANLI YÜRÜYÜŞ
81 İLDE YAŞLILAR GÜNÜ İÇİN EŞ ZAMANLI YÜRÜYÜŞ
Mersin’deki yangın kontrol altına alındı
Mersin’deki yangın kontrol altına alındı
BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, KULAK VE BAHŞİŞ’TE ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, KULAK VE BAHŞİŞ’TE ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77
sohbet