BAŞKAN SEÇER, MERSİN ESOB’U ZİYARET ETTİ

İlk Yayın : 29 Mart 2024 – Son Güncelleme 29 Mart 2024, 16:03

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni (ESOB) ziyaret etti. Başkan Seçer’e CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer ve CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut eşlik etti.

 

Seçer: “Esnafla iyi ilişkiler içerisinde olduk”

Ziyarette konuşan Seçer, kendisinin de ahilik geleneğiyle büyümüş bir insan olduğunu belirterek, esnaflığın kazanç kapısı olmasının yanı sıra öğretici bir okul niteliğinde de olduğunu söyledi. Esnaf ve yerel yönetimin iyi ilişki içerisinde olmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Seçer, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hem esnafla hem de esnafların bağlı olduğu STK’larla iyi ilişkiler içerisinde olduk” dedi.

 

Halk Kart uygulaması ile 460 esnafa katkı sağlanıyor

Esnafla sık sık bir araya geldiklerini ve katkı sunma gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Seçer, hem gelir düzeyi düşük olan yurttaşlar hem de esnaf için bir katkı olan halk kart uygulamasından söz etti. Halk Kart uygulamasının günü birlik değil sürdürülebilir bir uygulama olduğuna dikkat çeken Seçer, “Halk Kart’a ayda 5 milyon 600 bin lira para yüklüyoruz. Yurttaşlar gidip bakkaldan alışveriş ediyorlar. Bizim de anlaşmalı olduğumuz 460 esnaf var. Yılda 67 milyon lira küçük bakkalların kasasına Büyükşehir kaynaklı para giriyor. Bu projeleri çoğaltmamız lazım. Biz belediye olarak bunlar üzerine çalışalım ama Esnaf Odası da bu konuda bize önerilerle gelebilir. Biz her konuda iş birliği yaparız” dedi.

 

İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri konusu hakkında da konuşan Seçer, Mersin’de hazine arazisi sıkıntısı yaşandığını ve bu yüzden organize sanayi bölgeleri için uygun arsa bulunamadığını söyledi. Büyükşehir olarak Huzurkent’te bir lojistik merkezi yaptıklarını kaydeden Seçer, Akdeniz İlçesi’nde gerçekleştirdikleri imar çalışmalarının ardından 3 bin 500 hektar alanı imara açtıklarını, ilçe belediyesinin de sorumluluk alanındaki imar çalışmalarını bitirmesinin ardından bölgede, sanayi, depolama, lojistik alanlarının oluşturabileceğini söyledi. Bugüne kadar olduğu gibi ikinci dönemlerinde de aynı doğrultuda çalışacaklarını söyleyen Seçer, sorunların çok olduğu sektörlerle bir araya gelerek problemleri çözmeye çalıştıklarını ifade etti. Tüm meslek dalları için kapılarının açık olduğunu Seçer, “Kim olursa olsun biz kapımızı her zaman açtık. Yeter ki bize gelen talepler makul ve mantıklı olsun. Bizim kapımızdan kimse dönmedi” diye belirtti.

 

“Biz göreve gelmeden önce belediyede bizdeki gibi bir denge yoktu”

Görev süresi boyunca Mersin’de çok güzel hizmetler yaptıklarını ve belediyenin mali tablosunu kendi dönemlerinde düzelttiklerini belirten Seçer, Belediyenin kaynaklarını büyük bir denge içinde yönettiklerinin altını çizdi. Seçer, Büyükşehir’in güçlü bir belediye olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Biz göreve geldiğimizde böyle bir denge yoktu. Biz göreve geldikten sonra her yerde ‘Mersin, güçlü bir belediyedir. Ben güçlü bir belediye başkanıyım ve Mersin güçlüdür’ diyorum. Şu anda belediyemizin dengeleri yerinde” dedi.

 

Seçer, Mersin’de her kimlik, renk, etnik ve mezhepden insan bulmanın mümkün olduğunu ve Büyükşehir olarak herkese kucak açtıklarını da dile getirdi. Seçer, “Mersin’de her renk, her etnik ve mezhepsel yapı var ve huzur içinde yaşıyorlar. Bu dengeleri iyi koruyup belediye başkanlığı yaptık. İkinci dönemde de aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

“Mersin bizimle birlikte kabuk değiştirdi, artık daha farklı bir Mersin görüyorsunuz”

Göreve geldikten sonra Mersin’in çehresinin değiştiğini ve Mersin’in her geçen gün gelişme kaydettiğini söyleyen Seçer, “Artık daha farklı bir Mersin görmeye başladınız.  Caddelerimiz daha iyi. Çok güzel yollar, bisiklet yolları, bulvarlar, kaldırımlar yapıyoruz. Mersin kabuk değiştiriyor” diye konuştu. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde kendisine destek isteyen Seçer, 5 yıllık görev süresince kent paydaşlarıyla birlikte iyi ilişikler kurduklarını hatırlatarak, hizmetlerinden memnun olan yurttaşlarının oylarına talip olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Kış: “Başkanımız kent dinamiklerinde kent paydaşlarıyla ortak hareket ediyor”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Başkan Seçer’in Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar her noktada adil ve eşit hizmetler yaptığını ifade etti. Seçer’in kent sorunlarının çözümünde kent paydaşlarıyla birlikte hareket ettiğini ve çözüm odaklı bir Başkan olduğunu kaydeden Kış, “Başkanımız, sorunları yerinde tespit ediyor ve kentin dinamikleriyle beraber çözüm bulup projeleri de ona göre geliştiriyor” dedi. Kış, Mersin’in sosyal belediyecilikte Türkiye’ye örnek olacak bir belediye olduğunu da kaydetti.

 

Tuncer: “Başkanımız kente; huzuru, barışı ve beraberliği getirdi”

CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer, Başkan Seçer’in 5 yıllık görev süresi boyunca emeklinin, işçinin, çiftçinin, herkesin ve her kesimin yanında olduğunu dile getirdi. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Mezitli’de kendisine, Büyükşehir’de Başkan Vahap Seçer’e destek isteyen Tuncer, “5 sene boyunca yapılan işleri görüyorsunuz. Başkanımız gelince; birlik, beraberlik, huzur, barış ve sevgi geldi. Hiçbir zaman ayrıştırıcı olmadı ve hep birleştirici oldu. İkinci 5 yılında Başkanımızla birlikte çok güzel işler yapacağız” dedi.

 

Sarı: “Başkanımız göreve geldiği günden beri bizleri destekliyor”

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve gelmesinden bu yana 5 yıllık görev süresinde esnaf ve sanatkârlara devamlı destek olduğunu belirtti. Sarı, “Başkanımız Vahap Seçer seçildiği günden beri esnafımız için elinden gelen bütün imkânları kullanmak ve yollarımızı açmak için büyük uğraşlar verdi” dedi. Sarı, yeni sanatkârların yetişmesi ve meslek kollarının gelişmesi için yapılan desteklerin de oldukça önemli olduğunu aktardı.

 

Program, fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Başa dön tuşu