AKTİF YAŞAM MERKEZLERİ PROJESİ UMUT OLDU

İlk Yayın : 28 Mart 2024 – Son Güncelleme 28 Mart 2024, 10:18

Mersin’de, Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezlerinin geçtiğimiz yıldan bu yana faaliyete geçmesi yetişkinler için umut oldu.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Proje Koordinatörü Mustafa Sarı, “Özellikle Büyükşehirlerde kentleşmenin ve hızlı nüfus artışı ile kent yaşamının getirdiği sosyal sorunlar toplumun her kesiminin ortak sorunu olarak görülüyor. Yetişkin bireyler olarak nitelenen 60 yaş üstü kırılgan grupların en önemli ihtiyacı apartman kültüründen ve dört duvar olarak tanımlanan alanlardan kurtulup, akranlarıyla birlikte yaşama isteklerine yönelik kamusal ihtiyaçlarını giderecek Avrupa birliği Fonu destekli Sosyal Hizmetlere erişim projesi sayesinde, Gündüzlü bakım ve Aktif Yaşam Merkezlerinin geçtiğimiz yıldan bu yana Mersin’de faaliyete geçmesi yetişkinler için umut oldu” dedi.

ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Avrupa birliği Fonu destekli Sosyal Hizmetlere erişim projesi sayesinde, 60 yaş üstü 85 yetişkinin hayata bağlandığına dikkat çeken Proje Koordinatörü Sarı, projenin Mersin’de hedefine uygun olarak başarı ile uygulandığını dört duvar arasında ruhsal bedensel ve fiziksel sorun yaşayan yetişkinlerimiz bu merkezimiz sayesinde 12 ayrı dalda açılan kurslara devam ettiğini ayrıca belirli gün ve haftalarda gezi piknik eğlence gibi etkinliklere katılım sağladıklarını ifade etti. Sarı, bu projenin en önemli yanının da sosyal yardımlaşma ve kaynaşmayla birlikte yaşama kültürü kazandırmak olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Aynı apartmanda birbirini tanımayan insanlar bu projeyle bir araya geliyor. Sevinçte, hüzünde birbirine koşuyor. Bunu bizzat bu merkezimizde gördük. Bunları ifade etmeye kelimeler yetmiyor. Devlet yetkililerimize bu projelere verdiği destek için teşekkür ederiz.”

Başa dön tuşu