SON GELİŞME
--:--:--

Ekonomi

DigitalResilience Ekibi ‘Proje Pazarı ve Sanayi İşbirliği Buluşmaları’nda yerini aldı!

Bağlantı kopyalandı!
DigitalResilience Ekibi ‘Proje Pazarı ve Sanayi İşbirliği Buluşmaları’nda yerini aldı!

DigitalResilience Projesi Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “Proje Pazarı ve Sanayi İşbirliği Buluşmaları” etkinliğinde fakülte üyelerine tanıtıldı. Bu etkinlikte, proje ekibi yenilikçi çözümlerini paylaşma ve sanayi ile güçlü işbirlikleri kurma fırsatı yakaladı. Ekip dijitalleşme ve iklim değişikliğine dayanıklılık alanında Avrupa çapında sürdürülebilir projeler üretmeye devam ediyor. 

Ege Üniversitesinin de proje ortağı olduğu DigitalResilience (İklim Dayanıklılığı için Dijital İkizler), İspanya Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor.

Proje, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Taylan Günay’ın yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor. Ekipte ayrıca Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özge Andiç Çakır ile Prof. Dr. Ninel Alver ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar yer alıyor.

DigitalResilience ekibinde Ege Üniversitesi’nin yanı sıra mühendislik, eğitim ve inovasyon alanlarında faaliyet gösteren KOBİ’ler de bulunuyor; Oritia & Boreas (İspanya), EOLAS (İspanya) ve ENTER (Portekiz).

“Dijital Dönüşüm Eğitimle Buluşuyor”

DigitalResilience: İklim Dayanıklılığı için Dijital İkizler projesi ile dijital ikiz teknolojisi eğitim içerikleri hazırlanıyor. DigitalResilience projesi, inşaat ve mühendislik sektörlerindeki geleceğin uzmanları ve genç profesyonellerini dijital ikiz teknolojisi konusunda bilgi ve becerilerle donatmayı hedefliyor. Bu sayede, iklim değişikliğine karşı dayanıklılığı ele almak için onları güçlendirmeyi amaçlıyor. Proje, özellikle yükseköğretimde yenilikçi öğrenme ve öğretme uygulamalarını teşvik etmeyi hedefliyor. Ayrıca, mesleki eğitim ve öğretimi işgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun hale getirmeye odaklanıyor. Özellikle, iklim değişikliğiyle mücadelede çevresel sorunların çözümüne önem veriyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler

Tümü
Altın ne kadar olacak?
Altın ne kadar olacak?
MESKİ’NİN DOĞA DOSTU UYGULAMASI: DİJİTAL FATURA
MESKİ’NİN DOĞA DOSTU UYGULAMASI: DİJİTAL FATURA
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN ÜRETİCİYE GÜÇ KATAN DESTEK
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN ÜRETİCİYE GÜÇ KATAN DESTEK
WHATSAPP’TA İŞLETMELER İÇİN ÜCRETLİ MESAJ DÖNEMİ
WHATSAPP’TA İŞLETMELER İÇİN ÜCRETLİ MESAJ DÖNEMİ
SEÇER: GEÇİM KAYGISIYLA DEĞİL, HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE YAŞAMALI”
SEÇER: GEÇİM KAYGISIYLA DEĞİL, HUZUR VE GÜVEN İÇİNDE YAŞAMALI”
Talat Dinçer: “Esnafın Kasasına Denetmen, Milyarlık Fonlara Sessizlik!”
Talat Dinçer: “Esnafın Kasasına Denetmen, Milyarlık Fonlara Sessizlik!”
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77
sohbet