Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen Gİ-KA Projesi kapsamında hazırlanan Seramik Atölyesi 2026 yılı birinci dönem sonu sergisi kapılarını açtı.
Yenişehir Kent Konseyi ve Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle düzenlenen sergi, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in katılımıyla Yenişehir Belediyesi Akademi Binası’nda gerçekleştirildi.
Kadınların Emeği Sergide Buluştu
Gİ-KA Projesi kapsamında eğitim alan kursiyer kadınların hazırladığı seramik eserler, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. El emeği ürünler, estetik tasarımları ve özgün detaylarıyla dikkat çekti.
Sergide yer alan çalışmalar, kadınların üretim gücünü ve sanatsal yeteneğini ortaya koyarken, projeye katılan kursiyerlerin gelişimi de gözler önüne serildi.
Sergi Yarın Da Devam Edecek
Yenişehir Belediyesi yetkilileri, serginin yarın da ziyaretçilere açık olacağını duyurdu. Sanatseverler, Akademi Binası’nda sergilenen eserleri ücretsiz olarak gezebilecek.
Kadınların üretime ve sanata katılımını destekleyen Gİ-KA Projesi’nin önümüzdeki süreçte yeni çalışmalarla devam edeceği belirtildi.
Kadın emeğini sanatla buluşturan sergi,
Yenişehir’de kültür ve sanat alanındaki sosyal projelerin önemini bir kez daha ortaya koydu.
Meta Description: Yenişehir Belediyesi’nin Gİ-KA Projesi kapsamında düzenlediği seramik sergisi yoğun ilgi gördü. Kursiyer kadınların eserleri beğeni topladı.
Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.