Sun TV-İçel TV ortak yayınında söyleşi programının konuğu olan CHP Mersin Milletvekili A. Adayı Mehmet Saydam, 2023 Seçimlerinin öneminin altını çizerek, “Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçilesi için sağduyu sahibi herkesin desteğini istiyoruz. Ülke olarak sorunlardan, baskı rejiminden kurtuluşun tek çaresi Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımaktır” dedi.
Gazeteci-Yazar Kemal İstek’in hazırlayıp sunduğu ‘Seçim 2023’ adlı programda söyleşi konuğu olan CHP Mersin Milletvekili A. Adayı Mehmet Saydam çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların çok yönlü olduğunun altını çizen CHP’li Saydam, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında ve CHP’nin iktidara gelmesiyle çözülebileceğine değinerek, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ülke sorunlarını çözebilecek tek Cumhurbaşkanı adayı olarak sahada seçim çalışmalarını sürdürmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu, birleştirici unsur olduğu bir gerçektir. Şunu da ifade etmek isterim: Bundan önce yerel seçimlerde olduğu gibi bu önümüzdeki genel seçimde de Millet İttifakı olarak tarih yazacağız. Bugün gelinen noktada iktidar değişimini bekleyen vatandaşlarımız sandığa gitmeyi beklemektedirler. Bizler Mersin’de bu beklentiyi her yerde görmekteyiz. Bugün eğitimden sağlığa, ekonomiden, tarıma bütün alanlarda çok ciddi sorunların olduğunu görüyoruz. Ben Yörük çocuğuyum ve Mersin’in tarım alanlarının boşaldığını görmenin üzüntüsünü yaşamaktayım. AKP İktidarının yanlış tarım politikaları yüzünden üreticimiz kan kaybediyor, ürününü toplayacak gücü kalmamış durumdadır. Esnaf, işçi, memur, emekli bütün kesimler ekonomik kriz yüzünden geçinemez duruma düştü. Maaşlara yapılan zamlar artan enflasyon karşısında hızla erimektedir. Ülke yönetiminde tek adamlık anlayışı gelinen noktanın mimarıdır” dedi.
“HİÇ KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN ÇÜNKÜ KILIÇDAROĞLU VAR”
Öte yandan söz konusu TV programında umutsuzluğa yer olmadığının altını çizen CHP Mersin Milletvekili A. Adayı Mehmet Saydam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün umudun adı Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Onun birleştirici gücü bugün Millet İttifakı olarak ortaya çıkmıştır. CHP’nin bilgi donanımı yüksek kadroları ülkemizin sorunlarından kurtarma konusunda en önemli gücümüzdür. Bugün CHP’li belediye başkanlarının başarılı çalışmaları kamuoyu tarafından takdirle karşılanmaktadır. Bu başarıyı ülke yönetimine de taşıyacağımıza herkesin inancı tamdır. Bizler CHP’nin neferleri olarak mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Bütün vatandaşlarımıza ulaşarak ülke sorunlarının çözümünün Sayın Kılıçdaroğlu ile çözülebileceğini anlatıyoruz. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum: Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın çünkü Kılıçdaroğlu var, CHP var.”
Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.