Saklı Cennet iktidar eliyle imara açıldı

İlk Yayın : 22 Ağustos 2022 – Son Güncelleme 22 Ağustos 2022, 11:04

Mersin Halkevleri, Tisan Adası’nın yapılaşmaya açılmasına tepki göstererek, “İktidar ve onun yandaşları her ne kadar imar izni verse de bizler izin vermiyoruz” dedi.

Mersin Halkevleri, Akdeniz’in saklı cenneti olarak bilinen ve Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan Tisan Adası’nın, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde AKP-MHP oylarıyla yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili Halkevleri’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Siyasal iktidar ve onun yerel yönetimdeki temsilcileri neoliberal yağma politikalarına bir yenisini daha ekleme niyetinde.
Dünyanın en değerli ve kendine has özelliğe sahip 13 koyundan biri olan Tisan koyu ve Tisan adası, MHP’li Silifke Belediyesi ve Mersin Büyükşehir belediyesinin meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AKP/MHP’li meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla imara açıldı” denildi.

“SERMAYE ELİNE TESLİM EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”
Birçok canlı türünün ve çeşitliliğinin içinde yer aldığı bir alanın, sermayenin eline teslim edilmeye çalışıldığını söylenen açıklamada, “Bir avuç kapitalistin ve yandaşlarının rant ve talana olan açlıkları giderilmeye çalışılıyor. Mersin’in dağları maden ocakları için, kıyıları da oteller ve nükleer santral için yok ediliyor. Kentimizin her karışı, toprağı, kıyısı, koyu verilen imar izinleri ile şirketlere sunulmaktadır. İktidar ve onun yandaşları her ne kadar imar izni verse de bizler izin vermiyoruz” ifadelerine yer verilerek, Halkevleri olarak, tüm kenti yalnızca insanların değil, bitkilerin, sincapların, kuşların ve tüm canlıların yaşam alanlarına yönelik sermaye saldırılarına karşı mücadele etmeye çağırdıkları belirtildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu