SON GELİŞME
--:--:--

Gündem

Osmangazi felaketin yaralarını sarıyor

Bağlantı kopyalandı!
Osmangazi felaketin yaralarını sarıyor
osmangazi-felaketin-yaralarini-sariyor.jpg

Bursa’da Çarşamba günü aniden bastıran şiddetli yağış sonrası yaşanan sel felaketinin ardından harekete geçen Osmangazi Belediyesi, yağıştan en çok etkilenen Karabalçık, Ovaakça, Demirtaş Sakarya Mahallesi ve Yunuseli Mahallelerinde gerçekleştirdiği çalışmalarla selin izlerini siliyor.  

 

Aniden bastıran şiddetli yağışla birlikte Osmangazi Kaymakamı Ali Partal ve belediye başkan yardımcıları ile birlikte selden etkilenen mahalleleri ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın talimatıyla hareke geçen ekipler, su baskını yaşanan konutlardan tahliye işlemi gerçekleştirdi. Selden en çok etkilenen mahallelerden biri olan Karabalçık Mahallesi’nde çok sayıda evi su basarken, yollar ve birçok evin bahçesi selin getirdiği çamurla kaplandı, bazı araçlar hasar gördü. Şiddetli yağışın etkisiyle çamurla kaplanan yollar, Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kepçe ve greyderlerle temizlendi. Çamur deryasına dönen sokak ve caddeler, vidanjörlerin çalışmasının su tankerleriyle yıkandı.

 

İl genelindeki şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde zarar gören mahalleleri ziyaret ederek mahalle muhtarı ve vatandaşlarla görüşen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Ani bastıran yağış sonrasında yaşanan sel baskınında çok şükür can kaybı yaşanmadı. Ancak, Karabalçık, Ovaakça, Demirtaş başta olmak üzere bazı mahallelerimizde ciddi hasarlar meydana geldi. Özellikle ‘Bursa Siyahı’ olarak bilinen siyah inciriyle adını dünyaya duyuran Ovaakça ile her yıl üzüm festivali düzenlediğimiz Karabalçık Mahallemiz’de üreticilerimizin ürünleri de ciddi hasar gördü. Osmangazi Belediyesi olarak meteorolojinin uyarıları doğrultusunda gerekli tedbirlerimizi almıştık. Şiddetli yağış ile birlikte ekiplerimiz harekete geçerek bölgede hummalı bir çalışma başlattı. Kapanan yollar, dere yatakları iş makinaları ile açıldı. Evlerin bahçelerine dolan çamurlar iş makinaları ile temizleniyor. Çamurla kaplanan yollar yine suyla yıkanarak çamurdan arındırılıyor. Selin izlerini silmek için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun ve rabbim tekrarını yaşatmasın.” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorum Yap

Benzer Haberler

Tümü
25 ilde 473 ‘siber’ gözaltı!
25 ilde 473 ‘siber’ gözaltı!
Taşınmaz satışlarında güvenli ödeme sistemi ertelendi
Taşınmaz satışlarında güvenli ödeme sistemi ertelendi
Akdeniz’in derinliklerinden 2 bin 100 yıllık sofra takımları çıkarılıyor
Akdeniz’in derinliklerinden 2 bin 100 yıllık sofra takımları çıkarılıyor
Fon soruşturmasında Tera Portföy Başkanı Erdin Özel gözaltında
Fon soruşturmasında Tera Portföy Başkanı Erdin Özel gözaltında
Gaziantep’te servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 7 ölü
Gaziantep’te servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 7 ölü
TTB’den yoksulluk ve güvencesizlik uyarısı
TTB’den yoksulluk ve güvencesizlik uyarısı
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77
sohbet