Mersin turizmine farklı bir soluk kazandıracak Kargıcık Turizm Merkezi tahsisleri tamamlandı.
Mersin Ticaret Ve Sanayi Odası (MTSO) başkanı Ayhan Kızıltan ve MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol Mersin turizmini canlandıracak olan, Kargıcık Turizmi için değerlendirmelerde bulundu. Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen müzakereler sonunda Kargıcık Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ndeki iki parsel Mersinli yatırımcılara tahsis edileceği ve önümüzdeki süreçte Mersinli girişimcilerin yatırımıyla kent turizmine 2 bin nitelikli yatak kazandırılacağı da kaydedildi.
KIZILTAN: “MERSİN TURİZMİNE YENİ BİR SOLUK GELECEK”
Müzakereler sonrası değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin’deki yatırımları hareketlendirmek, kentte ses getiren yatırımlara imza atmak adına kurulan şirketin ilk başarısını elde ettiğini söyledi. Gerçekleşen tahsislerin ardından Kargıcık’ta yapılacak merkezin kent turizmine yeni bir soluk getireceğini ifade eden Kızıltan, “Bu, Mersin için öncü hareket olacak bir proje. Biz de sektörlerimizin her zaman yanında olacağız” ifadelerini kullandı. Önemli adımların bir biri ardına atıldığını, şirket kurulumundan kısa süre sonra tahsislerin yapıldığını kaydeden Kızıltan, durmaksızın projeye devam edilmesinin yalnız yatırımın zamanında tamamlanması adına değil, diğer turizm yatırımcılarının dikkatini Mersin’e çekmesi adına da önemli olduğunu sözlerine ekledi.
İZOL: “TURİZMİN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK”
Konu üzerinde üç yıldır çalıştıklarını hatırlatan MTSO Meclis Başkanı ve Mersin Kargıcık Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol iki parselin tahsisini aldıklarını ve önümüzdeki süreçte proje çalışmasının başlayacağını bildirdi. Burada iki bin yatak kapasiteli beş yıldızlı oteller, 3 bin kişi kapasiteli konferans salonları, otel önünde bir yat limanı planlandığını bildiren İzol, “Aynı zamanda Dana Adası ile oteller arasında bir teleferik kurulması düşünülüyor. Adanın doğal yapısını bozmadan buraya bir açık hava eğlence alanı kurarak farklı bir konsept oluşturmak istiyoruz” dedi. Proje aşaması sonrası uluslararası tur operatörleriyle görüşerek bölgeye yabancı turist çekme çalışmalarına başlayacaklarını da bildiren İzol, “Turizmi 12 aya yayabilmemiz için farklı konseptler oluşturulması ve yabancı turistlerin de Mersin’i tercih etmesi çok önemli. Bu merkez kent turizmini canlandırıp bu alandaki yeni çalışmaların önünü açacak. Böyle bir çalışmaya ön ayak olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
