Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü, toplumsal hafızanın taşıyıcısı olan yaşlıların yaşam kalitesini artırmak, sorunlarına çözüm bulmak ve veriye dayalı hak temelli yaşlanma politikaları geliştirmek amacıyla 14 Ağustos 2025 Perşembe günü “İl Yaşlılık Çalıştayı” düzenleyecek.
Çalıştayın adresi ve katılımcılar
Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binasında 09.00-18.00 saatleri arasında yapılacak çalıştaya; kamu kurum temsilcileri, yerel yönetimler, muhtarlar, akademisyenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, gönüllüler, yaşlılık alanındaki meslek grupları ile kentin kıymetli büyükleri katılacak.
Gündüzlü bakım merkezleri öne çıkıyor
Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, çalıştayın önemine dikkat çekerek, ❝Mersin’de sosyal hizmetlerin her alanında başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Yaşlılık çalıştayı da bunlardan biridir. Huzurevlerimizin yanı sıra gündüzlü bakım ve aktif yaşam merkezlerimizle de hizmet veriyoruz. Bu merkezler, huzurevlerine olan talebi azaltarak yaşlılarımızı hayata bağlı tutuyor❞ dedi.
Yılmaz, ayrıca “Tazelenme Üniversitesi” projesi kapsamında 50 yaşlının eğitimine devam ettiğini ve ikinci sınıfa geçtiğini belirterek, Mersin’in bu alanda öncü çalışmalar yürüttüğünü vurguladı.
Çalıştayda ele alınacak konular
Etkinlikte;
-
Mersin’deki yaşlı nüfusun mevcut durumu,
-
Sosyal, ekonomik ve sağlık temelli sorunlar,
-
İle özgü çözüm önerileri,
-
İyi uygulama örnekleri ve yeni proje fikirleri ele alınacak.
Çalıştayın sonuçlarının, yaşlılara yönelik yeni politika ve projelerin geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
