SON GELİŞME
--:--:--
Güncel

Kış: “Asena davasının takipçisi olacağız”

Bağlantı kopyalandı!
Kış: “Asena davasının takipçisi olacağız”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, geçtiğimiz günlerde erkek arkadaşı tarafından katledilen Esra Asena Temir’in ailesini ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Kurban Bayramının birinci günü, erkek arkadaşı Mustafa Bangiz tarafından katledilen Esra Asena Temir’i meclis kürsüsünde anmış, kadına yönelik şiddetin son bulması için mücadele edeceklerini söylemişti.
Gülcan Kış, Esra Asena Temir’in ailesini ziyaret ederek baş sağlığı dileğinde bulundu, acılarını paylaştı.
Anne Asiye Temir, “Mecliste kızımla ilgili yaptığınız konuşmayı dinleyince çok duygulandım. Bizim sesimizi duymamız, bizim sesimiz olmanız için çok değerli” ifadelerini kullandı.
Esra Asena Temir’in ağabeyi Necip Temir de, şüphelinin hak ettiği en ağır cezayı alması için adalet mücadelesi vereceklerini belirterek “Mecliste bu konuyu getirdiğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da “Esra kardeşimize Allah’tan rahmet, sizlere sabır diliyorum. Bu konuyu mecliste gündeme getirmem öncelikle bir insan olarak, bir kadın olarak görevim. Ayrıca bu yörenin milletvekili olarak görevim. O gün mecliste kadına yönelik şiddet olaylarının araştırılması için önerge verildi ama maalesef iktidar partisinin ve ortağının oylarıyla reddedildi Esra Asena Temir’i katleden şahsın en ağır cezayı alması için, adaletin yerini bulması için dava sürecinin takipçisi olacağız. Mersin Barosu da bizler de dava sürecini yakından takip ediyoruz” dedi.

Benzer Haberler

Tümü
BAŞKAN YILDIZ, GÜNE ESNAF ZİYARETLERİYLE BAŞLIYOR
BAŞKAN YILDIZ, GÜNE ESNAF ZİYARETLERİYLE BAŞLIYOR
BAŞKAN SEÇER, SİLİFKE İLÇESİNİN MAHALLE MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN SEÇER, SİLİFKE İLÇESİNİN MAHALLE MUHTARLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
Manavşa Arı Merası ilk balını verdi
Manavşa Arı Merası ilk balını verdi
BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ YÜKSEK OPERASYONEL KAPASİTESİYLE BÖLGENİN GÜVENCESİ
BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ YÜKSEK OPERASYONEL KAPASİTESİYLE BÖLGENİN GÜVENCESİ
7 belediye başkanı CHP’den ayrıldı
7 belediye başkanı CHP’den ayrıldı
TOROSLAR’DA KAÇAK DÖKÜME KARŞI KARARLI MÜCADELE
TOROSLAR’DA KAÇAK DÖKÜME KARŞI KARARLI MÜCADELE
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77