SON GELİŞME
--:--:--

Bugün:

SE

Kadınlar üretmekten vazgeçmesin

Bağlantı kopyalandı!
Kadınlar üretmekten vazgeçmesin

Tarsus’ta yaşayan emekli banka müdürü Serpil Demir, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de katkıları ile tarihi Kırkkaşık Bedesteni’nde, yöresel lezzetlerden Kaynar satışı yapıyor. Çıktığı yolda amacının, unutulmaya yüz tutmuş bu damak tadını yaşatmak olduğunu söyleyen Serpil Demir’in en büyük destekçisi ise Mersin Büyükşehir Belediyesi olmuş.

Kendisi ile birlikte esnaflık yapan diğer 15 kadın işletmeci ile birlikte, tarihi Kırkkaşık Bedesteni’nin içerisinde yöresel lezzet Kaynar’ı kaynatmaya devam eden Serpil Demirci, başarı hikayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarının çok olduğunu söyledi.

Demir: “Stantlarda kazandığımız gelirler bize büyük katkı sağlıyor”

Üretici kadın stantları aracılığı ile katıldığı etkinliklerde, tanınırlığının ve bilinirliğinin arttığını ifade eden Demir, “Örneğin beni Portakal Çiçeği Festivali’ne götürdüler 5 gün boyunca. Benim orada hem tanınırlığım, hem bilinirliğim arttı. Hem de maddi olarak, bana bayağı katkısı oldu o festivalin. Aynı zamanda üretici kadınlar olarak stantlar açıyoruz. Stantlarda aldığımız gelirler bize destek sağlıyor” dedi.

Ekonomik şartların çok zor olduğunu ve üretici kadınların ayakta kalabilmek için çok büyük mücadeleler verdiğini söyleyen Demir, “Bir kadın üretici olarak, desteklenmeye ihtiyacımız var. Şu anda Kırkkaşık Bedesteni’nde benimle birlikte 16 kadın çalışıyoruz. Biz burada çok huzurluyuz, çok mutluyuz, ama büyük desteklere ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Kadınlar üretmekten asla vazgeçmesinler”

Tarsus’ta geçtiğimiz günlerde yapılan 1.Uluslararası Tarsus Festivali’nin de kendilerine ciddi anlamda katkı sağladığına dikkat çeken Serpil Demir, “Biz Büyükşehir Belediyesi’nden çok destek alıyoruz. 3 gün süren Tarsus Festivali’nde hem biz üretici kadınlar olarak stant açtık, hem de buraya gelen misafirlerin Kırkkaşık Bedesteni’ni gezmesi, buradaki esnaf arkadaşlara büyük katkı sağladı” şeklinde konuştu.

Üretmek isteyen kadınlara da çağrıda bulunan Serpil Demir, “Kadınlar lütfen vazgeçmesinler. İnatla, istikrarla, yollarına ve üretmeye devam etsinler. Çünkü ben 15 yıldır bu işi yapıyorum. 15 yıldır çevremdeki insanlar bana, ‘Bırak bu işi, yapma’ dedi. ‘Herkesin evinde var, kaynatamazsın, para kazanacağını mı zannediyorsun?’ dediler. Ama ben ısrarla, bildiğimden şaşmadım ve 15 yıldır kaynarın tanınabilirliğini artırdım ve markalaştırdım” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
Emeklilerin Bayram ikramiyesi ödemeleri bugün başladı
Emeklilerin Bayram ikramiyesi ödemeleri bugün başladı
Bakanlıktan fahiş fiyata ceza: 1258 işletmeye milyonluk yaptırım
Bakanlıktan fahiş fiyata ceza: 1258 işletmeye milyonluk yaptırım
TÜİK- Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,8 arttı
TÜİK- Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 1,8 arttı
Babacan: Asgari ücretliye yüzde 8 ara zam yapılmalı
Babacan: Asgari ücretliye yüzde 8 ara zam yapılmalı
“EMEKLİ MAAŞI VE İKRAMİYESİYLE BİR KURBANLIK BİLE ALINAMIYOR”
“EMEKLİ MAAŞI VE İKRAMİYESİYLE BİR KURBANLIK BİLE ALINAMIYOR”
Türkiye’nin yeni girişim rotası: Mersin
Türkiye’nin yeni girişim rotası: Mersin
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77