SON GELİŞME
--:--:--

Bugün:

SE

Başkan Seçer’den açıklama geldi

Bağlantı kopyalandı!
Başkan Seçer’den açıklama geldi

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin CHP kurultayını iptal ederek Özgür Özel yönetimini görevden uzaklaştırma kararına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den sert tepki geldi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nı iptal ederek mevcut yönetimi görevden uzaklaştırma kararı almasının ardından ilk kurumsal tepki Mersin’den geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yargının bu hamlesine çok sert tepki gösterdi.

Alınan “mutlak butlan” kararının hukuki değil, siyasi bir müdahale olduğunu savunan Başkan Seçer, bu adımın partiyi içeriden zayıflatmayı hedefleyen bir oyun olduğunu ileri sürdü.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kamuoyuna duyurduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Mutlak butlan kararı; hukukun evrensel ilkeleriyle, demokrasiyle ve siyasi etikle bağdaşmayan bir karardır. Yargının, siyaseti dizayn etmenin bir aracı haline getirilmesi kabul edilemez.

Amaç Cumhuriyet Halk Partisi’ni kendi içinde ayrıştırmak, zayıflatmak ve toplumsal umudu yıpratmaktır.

Bugün hepimize düşen görev; kurulan tuzakları görmek, tarihsel sorumluluğumuzun bilinciyle hareket etmek ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak iradesi etrafında kenetlenmektir.”

Benzer Haberler
ESKİ KÖY EVİNDE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
ESKİ KÖY EVİNDE ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
Masa Konteynerde, Kalp Adıyaman’da
Masa Konteynerde, Kalp Adıyaman’da
100 kilo şeftali 2 tantuni etmiyor!
100 kilo şeftali 2 tantuni etmiyor!
TOROSLAR’DA 2. ŞEFTALİ HASADI ETKİNLİĞİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
TOROSLAR’DA 2. ŞEFTALİ HASADI ETKİNLİĞİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
BÜYÜKŞEHİR MERCAN’DA YAZ BOYUNCA BİLİM, KEŞİF VE EĞLENCE HIZ KESMEDİ
BÜYÜKŞEHİR MERCAN’DA YAZ BOYUNCA BİLİM, KEŞİF VE EĞLENCE HIZ KESMEDİ
ERDEMLİ’NİN YOLLARI BÜYÜKŞEHİR İLE YENİLENDİ
ERDEMLİ’NİN YOLLARI BÜYÜKŞEHİR İLE YENİLENDİ
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77