BARIŞ

İlk Yayın : 1 Aralık 2023 – Son Güncelleme 1 Aralık 2023, 18:47

Bitsin artık savaşlar, paylaşamadığımız ne, ya da neler…

Sevgi çiçekleri açsın yeryüzünde, kara kara bulutlar gitsin gökyüzü maviye boyansın.
Aklımın, ruhumun, zekamın tüm sınırlarını zorladım; “Nedir barış?” diye sormama fırsat kalmadan, coşkun bir akarsu gibi yüreğimden düşüncelerime oradan da barışın beyaz kâğıdına dökülüverdi adeta sözcükler. Barışın adı çocuk sevgisi. Çocuk sevgisi; katıksız, korkusuz, beklentisiz sevgidir. Doğayı sevmenin karşılığı barıştır. Katıksızlığın ve eğitimin eseridir barış. Barışın bayrağı elimizde ve yüreğimizde.
*****************

Mart 2010 yılında katıldığım bir etkinlikte duygularımı, düşüncelerimi yazdığım yazıyı paylaşmak istedim. 15 Mart’tan sonra içimi umut kapladı. Var mı böyle bir şey…Günlerdir karabasan gibi haber dinle, gazete oku….

Sonra birden bire güneş doğsun., umuda yelken açılsın gönlümde. Şinasi sahnesinde (Ankara) Ömer Seyfettin Lisesi’nin hazırladığı Çanakkale ile ilgili etkinliği anlatmam zor. Siz sevgili gençler, canlarım. Çok güzel oynadınız, nasılda içinize işletmişsiniz yaptığınız iş.

Bu oyunla içinizden barışı ve Atatürk sevgisini kimse söküp atamaz. Duygularıma göz yaşlarım ve alkışlarım eşlik etti. İşte gençlik bu dedim kendi kendime. İzleyenler bu günü yaşattılar ya…Hepsi vatansever ve ülke sever…
******************

İki gün sonrada Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Bölge toplantısında umuduma yine umut eklendi. Yaptığım bir çalışma için davet edildim. Pırıl pırıl güzelliklerin arasında buldum kendimi. Ev sahibi Afyonlu gençler (Program Afyon’da bir  otelde) Turuncu tişörtlü gençlerin ellerinde tefler ve mini darbukalar…

Her gelen grubun yanına gelerek, sazlı sözlü “hoş geldiniz, hoş geldiniz” nakaratıyla sıralanıyor. Gelen grupta, tef ve darbuka eşliğinde “hoş bulduk, hoş bulduk” nakaratıyla cevaplıyor.

Söze gerek var mı…Hepsi birer gelecek, birer umut. Bilimin, uzay çağının ışığında eğitim vermemiz gereken tüm çocuklardan, gençlerden elinize çekin; tarikatlar, cemaatler, din bilgisi veriyoruz diye ezberciliği dayatan zihniyetler. Çocuklarımız gençlerimiz bizim geleceğimiz .
Türk gençlerinin muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Başa dön tuşu