ANALAR

İlk Yayın : 1 Şubat 2024 – Son Güncelleme 1 Şubat 2024, 12:28

“Ana başta taç imiş
Her derde ilaç imiş
Kişi Pir olsa da
Anaya muhtaç, imiş.”
Analarımız hayatın ışığı, hayatın anahtarlarıdır. Tarihimi, geleceğimiz, edebiyatımız ve inancımız içinde de özel yerlere özelliklere ve makamlara erişmiş eriştirilmişlerdir.

Günlük yaşamın içinde yoğunluktan olsa gerek unutsak; hangi yaşta, işte, makam ve mevkide olursak olalım, yaşadığımız sıkıntılarda, dertlerimizde; yüreği ilk sızlayan, ilk göz yaşı döken, ilk dua edeninin analarımız olduğunu yaşayarak görmekteyiz.

21 Ocak 2024 yüreğime kara bir gün olarak kazındı. Yaşayan tüm annelerin ellerinden öpüyorum. Aramızdan ayrılanları da sevgiyle, rahmetle anıyorum. Bilge ve yaşlı insanlardan , okunacak kitaplardan ve eski arkadaşlardan öğreneceğimiz çok şey var ve onlar hayatımızdaki iyi varlıklar arasında.

“Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.” G. M .Kemal ATATÜRK.
Çin Milenyum Atasözü, “Yaşlılık miras aldıklarımızı alır ve bize hak ettiğimizi verir.”
Çicero, “Konuşmayı öğrenmek iki yıl, susmayı öğrenmek ise altmış yılı alır.”
William Şhakespeare,  “Gençler kuralları biliyor ama yaşlılar ihtimalleri biliyor.”
Frederich Nietzsche, “Yaşlı bir adam genç bir adamın yaptığını yapamaz ama , daha iyisini yapar.” Yaş almış insanlarla, emekli olup üretmeye devam etmek için çalışan insanlarla ilgili hükümet politikası her geçen gün daha da acımasızlaşarak devam etmekte.
Günün sözüyle bitireyim. “Akıl ve mantık köreldikçe sözlerin yararı az olur!”

Başa dön tuşu