SON GELİŞME
--:--:--

Bugün:

SE

AB Türkiye Delegasyonu İzleme Ekibi Mersin’de

Bağlantı kopyalandı!
AB Türkiye Delegasyonu İzleme Ekibi Mersin’de

 PIKTES Koordinatörlüğü Saha İzleme Sorumlu Personeli Gamze Giray, SUMAF ekibinden İzleme Uzmanları Alison Oswald ve Kai Raja,  Veri Denetim Uzmanı Özge Bozkurt ve tercüman Sayın Yusuf Yavuzkan Mersin ziyaretleri kapsamında Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’yı makamında ziyaret etti.

Mersin İlinde PIKTES kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca konuklara ziyaret için teşekkür ederek, “İlimizde öğrenim gören çok sayıda yabancı öğrencimiz bulunmakta. Bu nedenle Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü olarak PIKTES kapsamında tüm faaliyetlerimizi titizlikle yürütüyor, yabancı öğrencilerimizin uyum sürecini başarıyla geçirmeleri ve öğrenim olanaklarından yaralanmaları için ekip olarak saha çalışmaları yapıyoruz.” dedi. Milli Eğitim Bakanlığımız ile AB Türkiye Delegasyonu arasında Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında imzalanan sözleşme ile yürürlüğe giren “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)”  26 ilde uygulanmaktadır. Bu çerçevede;  AB Türkiye Delegasyonu ve SUMAF bağımsız denetçileri tarafından saha izleme ziyareti; okul ziyaretleri; okul yönetimi, öğrenci ve veliler ile odak grup görüşmeleri faaliyetinin yürütülmesi için, PIKTES koordinatörlüğünce 26 proje ili arasından Mersin ve İstanbul illeri saha ziyareti için seçilmiştir. Bu kapsamda AB Türkiye Delegasyonu ve SUMAF bağımsız denetçileri 05 ve 06 Aralık 2022 tarihlerinde ilimiz Akdeniz Gazi Paşa Ortaokulu ve Mezitli Vali Şenol Engin İlkokulu’na ziyaret gerçekleştireceklerdir. SUMAF, Ankara’daki AB Delegasyonu’na ve Brüksel’deki Avrupa Komisyonu’na izleme ve raporlama hizmetleri sağlayan, AB tarafından finanse edilen bir teknik yardım projesidir. SUMAF, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye’deki mültecilere ve ev sahibi topluluklara verdiği portföye İzleme ve Değerlendirme hizmetleri sağlamaktadır.

Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Meloni’ye tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Meloni’ye tebrik
Öğretmen önlüğü standartları belirlendi
Öğretmen önlüğü standartları belirlendi
AİLELERE ‘OKULA UYUM SÜRECİ’ ÖNERİLERİ
AİLELERE ‘OKULA UYUM SÜRECİ’ ÖNERİLERİ
TOROSLAR’DA OKUL ÖNCESİ KIRTASİYE DENETİMİ
TOROSLAR’DA OKUL ÖNCESİ KIRTASİYE DENETİMİ
BETEM’de öğretmenlere özel eğitim
BETEM’de öğretmenlere özel eğitim
ÇOCUK KAMPÜSLERİNDE MİNİK SANATÇILAR YETİŞİYOR
ÇOCUK KAMPÜSLERİNDE MİNİK SANATÇILAR YETİŞİYOR
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77