SON GELİŞME
--:--:--

Ekonomi

Kariyer Merkezi Farkındalık Yarattı

Bağlantı kopyalandı!
Kariyer Merkezi Farkındalık Yarattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, “Dijital Liderler Mersin’de Projesi” kapsamında 18.programını “İşverenlere Yönelik İstihdam Teşvikleri” konusu üzerine gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan ve Mersin KOSGEB İl Müdürlüğü Kobi Uzmanı Zehra Göçer’in davetli konuşmacı olarak yer aldığı seminere 80 firma temsilcisi katıldı.

İstihdama yönelik güncel teşvikler konusu anlatıldı

Açılış konuşmasını yapan Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Gökgün; pandemisonrası gelinen dünya düzeninde ekonominin en önemli parçası olan kariyer ve işgücü yönetimi konularının istihdam açısından önemli olduğuna değindi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, kuruldukları günden bu yana işgücü piyasasını izleyen değil yönlendiren bir merkez olma yolunda çok önemli projelere imza attıklarını belirtti. İşgücü Temini, Kişilik ve Yetkinlik Envanterleri, Kurumsallaşma Eğitimleri gibi çalışmalarla işverenlere destek olduklarını ifade eden Özada, “İşverenlere Yönelik Personel Teşvikleri” konusunda gerçekleştirilen çevrimiçi seminer programıyla işverenlere güncel teşviklere ulaşma ve istihdamı artırma konularında destek olduklarını anlattı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan, İl Milli Eğitim bünyesinde yeniden yapılandırılan Mesleki Eğitim Merkezi Programı (MESEM) ile 13 ilçede 55 meslek lisesi ve 6 bağımsız Mesleki Eğitim Merkezinde programın uygulanmaya başladığını belirtti. Çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınmasıyla usta çırak ilişkisi ve ahilik kültürüyle mesleğin işbaşında öğrenilmesinin amaçlandığını vurgulayan Gündoğan, programın öğrenci ve işletmelere yönelik avantajları konusunda bilgilendirme yaptı.

KOSGEB KOBİ Uzmanı Zehra Göçer ise salgın kapsamında Dünya Bankası ve Japon Kalkınma Bankası’nın fonladığı Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) Hızlı Destek Programının amacını anlattı. Pandemi sürecinden etkilenen mikro ve küçük işletmelerin faaliyetlerini sürdürmeleri, istihdam seviyelerini muhafaza etmeleri ve yeni istihdam oluşturmalarının amaçlandığını söyleyen Göçer, imalat ve tamamlayıcı sektörler başta olmak üzere pandeminin nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticari sektörlerde genç, kadın ve yeni mezunların istihdamını önceliklendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yorum Yap

Benzer Haberler

2026 sonunda turizm gelirinde hedef 65 milyar dolar
2026 sonunda turizm gelirinde hedef 65 milyar dolar
MERSİN BÜYÜKŞEHİR AFETLERE DİRENÇLİ BİR KENT İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR AFETLERE DİRENÇLİ BİR KENT İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
USART ÖNCÜLÜĞÜNDE SANATIN GÜCÜ: TSKGV’NİN 39. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ SANATLA KUTLANDI
USART ÖNCÜLÜĞÜNDE SANATIN GÜCÜ: TSKGV’NİN 39. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ SANATLA KUTLANDI
CARETTALAR EVİNDEKİ İLK MAÇTAN 87-82 SKORLA GALİBİYETLE AYRILDI
CARETTALAR EVİNDEKİ İLK MAÇTAN 87-82 SKORLA GALİBİYETLE AYRILDI
Altın ne kadar olacak?
Altın ne kadar olacak?
MESKİ’NİN DOĞA DOSTU UYGULAMASI: DİJİTAL FATURA
MESKİ’NİN DOĞA DOSTU UYGULAMASI: DİJİTAL FATURA
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77
sohbet