Mersin’in Toroslar ilçesinde yer alan 19 Mayıs Ortaokulu Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Konsorsiyum Liderliğinde 19 Mayıs Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu ve 19 Mayıs İlkokulu ile beraber 2020 yılı Erasmus+KA101Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında “BLUEPRINT!” projesi ile hibe almaya hak kazandı. eTwinning projesi olarak da yürütülmeye başlanan proje kapsamında Avusturya’da (Viyana) yapılandırılmış bir kurs ve Estonya’da işbaşı gözlem faaliyeti planlandı.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı çatısı altında yer alan projede,21. yüzyıl dünyasında dijital dönüşüme uğrayan eğitim süreçlerinin öznelerinden biri olan eğitim personelinden beklenen becerilere bilgi üretimi, yazılım ve robotik kodlama yetilerinin önemi vurgulanıyor. Bu bakımdan okul, öğrenci ve öğretmen üçlüsünün bu alanda kendini yetiştirmesi var olan bilgi ve becerilerini güncellemesi gerekiyor. Proje ile süreç içinde basit kodlama uygulamalarından yazılıma girişle ilgili ön bilgilere kadar bir dizi etkinlikler bütününü hayata geçirmek planlanıyor.
İLK HAREKETLİLİK VİYANA’DA
19 Mayıs Ortaokulu Proje Koordinatörü ve İngilizce Öğretmeni Saynur Özkan, öncesinde eğitimcileri ve sonrasında da öğrenciyi merkeze alan bu proje ile dijital ve dil becerilerindeki gelişmenin yanı sıra kültürel değerler, vatandaşlık, özel eğitim öğrencileri, insan hakları ve katılımcılar arasında saygı ve işbirliği konularında da etkinlikler yürüteceklerini belirtti. 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk hareketliliğini Viyana’da yapılandırılmış kurs ile gerçekleştirmiş proje logo, poster, 24 Kasım Öğretmenler günü Fişsiz Kodlama Çalışmaları şu ana dek yapılan çalışmalardan bir kaçını oluşturuyor. Projenin yaygınlaştırılması kapsamında, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri ile proje paylaşımı noktasında atölye çalışmaları da başarıyla gerçekleştirildi. Projenin uluslararası ortakları, İstanbul ve Ordu’da yer alan ulusal ortakları bu çalışmaya Zoom üzerinden de katılım gösterdi.

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.
Yorum Yap