SON GELİŞME
--:--:--
Gündem

Tiyatro oyunuyla temiz çevre farkındalığı yaratılacak

Bağlantı kopyalandı!
Tiyatro oyunuyla temiz çevre farkındalığı yaratılacak

Yenişehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları Volkan Güneri ve Çağlar Ekinci’nin sahneleyeceği oyun ile çocuklara çevre bilinci aşılanacak.  “Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlar Arıyor”  tiyatro oyunu 22 Aralık Çarşamba(yarın) günü saat 14.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde minik çevrecilerle buluşacak.  5 -10 yaş grubu çocuklara yönelik tiyatro oyununda Can ile Cem adlı iki oyun kahramanı evsel atıkların nasıl ayrıştırılması gerektiğini ve doğru atık yönetiminin önemini anlatacak. Atıkların ayrıştırılması ile doğanın korunacağı mesajı verilen interaktif oyunda minik tiyatro izleyicileri de oyuna dâhil olacak.

Başkan Özyiğit “Çocuklarımız hem sanatsal etkinliğe katılmış olacak hem de temiz çevrenin önemini anlayacak.”

Doğru atık yönetimi eğitimlerinin erken yaşlarda verilmesinin önemine dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sıfır Atık Projemiz kapsamında hemşehrilerimizle birlikte hareket ediyoruz. Evsel atıkların ayrıştırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Atıkların geri dönüşümünü sağlıyoruz. Tabi bu konuda vatandaşlarımızın ve özellikle de çocukların bilinçlendirilmesi çok önemli.  Temiz çevre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çok anlamlı bir tiyatro oyununu sahneliyoruz. Çocuklarımız hem sanatsal etkinliğe katılmış olacak hem de temiz çevrenin önemini anlayacak. Doğru atık yönetimi eğitimlerinin erken yaşlarda verilmesi çok daha etkili oluyor. Dolayısıyla hemşehrilerimizi çocuklarıyla birlikte tiyatro oyunumuza bekliyoruz.” dedi.

 

 

Yorum Yap

Benzer Haberler

Taşkın: “Toroslar’da Yeni İnsanların Zamanı”
Taşkın: “Toroslar’da Yeni İnsanların Zamanı”
Anamur Dronsoccer’da Türkiye’de ilk 8’e girdi
Anamur Dronsoccer’da Türkiye’de ilk 8’e girdi
TAYFUN Blok-2’nin muayene ve kabul faaliyetleri tamamlandı
TAYFUN Blok-2’nin muayene ve kabul faaliyetleri tamamlandı
SEÇER: “MERSİN BİR BASKETBOL ŞEHRİ OLARAK ANILIYOR”
SEÇER: “MERSİN BİR BASKETBOL ŞEHRİ OLARAK ANILIYOR”
Mabel Matiz Harbiye’de iki gece üst üste kapalı gişe
Mabel Matiz Harbiye’de iki gece üst üste kapalı gişe
Şanlıurfa’da 5,4 büyüklüğünde deprem
Şanlıurfa’da 5,4 büyüklüğünde deprem
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77