Mersin’de dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar için düzenlenen sosyal etkinlikler kapsamında sinema programı gerçekleştirildi. Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi tarafından organize edilen etkinlikte çocuklar keyifli anlar yaşadı.
Çankaya Mahallesi’ndeki eski İl Müdürlüğü binasında çalışmalarını sürdüren komite, “Merkez Çocukları Güvende” projesi kapsamında Türkiye’ye örnek uygulamalara imza atıyor. Proje çerçevesinde, kırılgan ve dezavantajlı semtlerde yaşayan çocuklar okul dışı zamanlarında sinema, tiyatro, müze gezileri ve eğitici merkezlerde düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlere katılıyor.
Etkinliğe katılan çocukların mutluluğu yüzlerine yansırken, programla onların akranlarıyla birlikte güvenli ortamlarda vakit geçirmesi amaçlanıyor.
“ÇOCUKLARIMIZIN ÇOCUKLUĞUNU YAŞAMASINI HEDEFLİYORUZ”
İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, ❝Mersin’de risk altında bulunan kırılgan gruplardaki çocuklarımızı sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı etkinliklerde bir araya getiriyoruz❞ dedi.
Sarı, çocuk hakları atölyelerinde sanatsal faaliyetlere de yer verildiğini belirterek, ❝Çocuklarımız resim yapma, taş ve kozalak boyama gibi el becerilerini geliştirici çalışmalara katılıyor. Zaman zaman 60 yaş üstü vatandaşlarımızla da bir araya gelmelerini sağlıyoruz. Sinema etkinliğimiz, onlarca faaliyetimizden sadece biri❞ ifadelerini kullandı.
BİNLERCE ÇOCUĞA ULAŞILDI
Proje kapsamında 2025 yılında yaklaşık 5 bin çocuğun etkinliklerden faydalandığını aktaran Sarı, ❝Bu yılın ilk dört ayında ise yaklaşık 1500 çocuğumuz projeden yararlandı❞ bilgisini paylaştı.
Mersin’in özellikle çocuk işçiliğinin önlenmesi alanında örnek illerden biri olduğunu vurgulayan Sarı, çocukların sokakta risk altında değil, güvenli ve gelişimlerine katkı sağlayan ortamlarda bulunmalarını hedeflediklerini söyledi.
Düzenlenen son etkinlikte ise 25 çocuk sinema gösterimiyle buluşturularak unutulmaz bir gün yaşadı.
