SON GELİŞME
--:--:--

Özel: Siyasi etik yasası için birlikte çalışacağız

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Özel: Siyasi etik yasası için birlikte çalışacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ile görüşmesinin ardından  siyasi etik yasası için partiler arası ortak çalışma yapılacağını söyledi. Özel ayrıca, ara seçimin anayasal zorunluluk olduğunu vurgulayarak “Milletten ve sandıktan kaçmak milletten kaçmaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Özel, siyasi etik yasasına ilişkin ortak çalışma yapılması konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, “Daha önce Meclis’teki ortak çalışmalarımızda üzerinde hemfikir olduğumuz siyasi ahlak ve siyasi etik yasasının bir an önce çıkarılması için birlikte çalışma kararlılığı içindeyiz” dedi. Siyasi partilerle yapılacak görüşmelerle konunun olgunlaştırılacağını ifade eden Özel, “Görüştüğümüz tüm siyasi partilerin bu konuda kendi çalışmaları var. Bu çalışmaları ortaklaştırmak ve en geniş kapsamda birleşmek istiyoruz. Bürokratları, yerel yöneticileri, siyasi parti yöneticilerini, milletvekillerini, bakanları ve cumhurbaşkanını kapsayacak bir siyasi etik yasası ile siyasetin finansmanının şeffaflaşması için birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı. Ara seçim konusuna da değinen Özel, bunun anayasal bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak, “30 ay geçtikten sonra boşalan seçim bölgelerinde ara seçim yapılması anayasanın amir hükmüdür ve görev Meclis’tedir. Ara seçim gündemimizde var mı yok mu gibi yaklaşımlar yürütmenin konusu değildir” dedi. Özel ayrıca, “Milletten ve sandıktan kaçmak milletten kaçmaktır. Demokrasilerde bunun bedeli ağır olur” değerlendirmesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı

Benzer Haberler
Babacan: Yeni bir siyasi alternatifin inşası gerekli
Babacan: Yeni bir siyasi alternatifin inşası gerekli
İletişim Başkanlığı’ndan okullardaki olaylara ilişkin dezenformasyon uyarısı
İletişim Başkanlığı’ndan okullardaki olaylara ilişkin dezenformasyon uyarısı
Erdoğan: Okulların güvenliğinde taviz yok
Erdoğan: Okulların güvenliğinde taviz yok
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
TÜİK: Türkiye nüfusunun yüzde 24,8’ini çocuklar oluşturdu
TÜİK: Türkiye nüfusunun yüzde 24,8’ini çocuklar oluşturdu
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77