Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mersin’de Çocuk Meclisi’nden Trafik ve Güvenlik Çağrısı

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Mersin İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Mersin İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi, Çocuk Meclisi Yıllık Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantı, Akdeniz ilçesi Çankaya Mahallesi’ndeki eski İl Müdürlüğü binasında yer alan Çocuk Hakları Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya, Türkiye Çocuk Hakları Danışma Kurulu Adana Çocuk Temsilcisi Mehmet Anıl Tulpar de katıldı. Tulpar, çocuk meclisi üyelerine çocuk hakları ve akran eğitimi konularında sunum yaptı.

Sunumun ardından çocuklar, kentteki sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Çocukların aktif katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, özellikle trafik güvenliği ve sosyal alanlara yönelik dikkat çeken kararlar alındı.

Alınan kararlar, İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı tarafından kamuoyuna açıklandı. Buna göre; Mersin’in önemli sorunlarından biri olan trafik problemine çözüm bulunması, başta Göçmenler Kavşağı olmak üzere okul çevrelerinde öğrencilerin çıkış saatlerinde trafik görevlilerinin bulundurulması ve gerekli noktalara üst geçit yapılması önerildi.

Ayrıca, kent genelinde farkındalık oluşturmak amacıyla “Çocuk Hakları Parkı” ve “Çocuk Hakları Durağı” yapılması, çocuk oyun alanlarının artırılması ve mevcut parkların güvenliğinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı. Eğitim alanında ise okullarda çocuk haklarına yönelik çalışmaların artırılması ve çocukların beklentilerine uygun eğitim programlarının uygulanması gerektiği vurgulandı.

Toplantıda ayrıca, çocuklarla ilgili alınan kararlarda çocukların görüşlerine daha fazla yer verilmesi gerektiği de önemli başlıklar arasında yer aldı.

Çocuk Meclisi toplantısına çocuklar ve yetişkinlerden oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı. Etkinlik, çocukların karar alma süreçlerine aktif katılımının önemini bir kez daha ortaya koydu.