DEVA Partisi Mersin İl Başkan Yardımcısı Hasan Başak, Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 3 Ocak ruhunun bugün Mersin’in barış, kardeşlik ve kalkınma vizyonuna ışık tuttuğunu vurguladı.
Mersin’in, Torosların yiğit evlatlarının inancı ve azmiyle emperyalist güçlere karşı yazdığı destanın 104. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirten Başak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“MERSİN, DİRENİŞİN VE CESARETİN KALESİDİR”
“3 Ocak 1922, Mersin halkının esareti asla kabul etmeyeceğinin, vatan toprağına namahrem eli değdirmeyeceğinin tüm dünyaya ilanıdır. O gün, Arslanköylülerin, Çavuşluların, Tarsusluların ve şehrin dört bir yanındaki isimsiz kahramanların yaktığı bağımsızlık ateşi, bugün hala yolumuzu aydınlatmaktadır. Atalarımız, yokluk içinde varlık mücadelesi vererek bizlere özgür bir şehir, onurlu bir gelecek bırakmışlardır.”
“MERSİN’İN MOZAİĞİ, EN BÜYÜK GÜCÜMÜZDÜR”
Kurtuluş mücadelesinde sergilenen birlik ve beraberliğin, bugün DEVA Partisi’nin siyaset anlayışının da temelini oluşturduğuna dikkat çeken Hasan Başak, şunları kaydetti: “O gün cephede omuz omuza çarpışanlar; etnik kökenine, inancına veya mezhebine bakmaksızın tek bir amaç için, ‘vatan’ için birleşmişlerdi. Bugün de Mersin’in en büyük gücü, bu zengin kültürel mozaiğidir. Bizler, 3 Ocak ruhunu sadece geçmişi anmak olarak değil, geleceği inşa etmek olarak görüyoruz. Bu ruh; demokrasinin, hukukun ve ekonomik refahın şehrimizde tam anlamıyla tesis edilmesi için bize ilham vermektedir.”
“ŞEHİTLERİMİZE MİNNET, GELECEĞE SÖZÜMÜZ VAR”
Başak, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Mersin’i bizlere vatan kılan tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. DEVA Partisi olarak söz veriyoruz; onların emaneti olan bu güzel şehri, tarımda, ticarette, turizmde ve sanayide hak ettiği marka değerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. Mersin’in kurtuluşu kutlu, yarınları umutlu olsun.”
