MERSİN (ACİL HABER)-Mersin’de PKK/KCK VE FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda 10 şüpheli gözaltına alındı.
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin PKK/KCK VE FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik yaptığı kapsamlı çalışma neticesinde haklarında örgütün gizli haberleşme yöntemlerinden Eagle Programı kullandığı, ayrıca ankesör ardışık aranma kayıtları tespit edilenler ile haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi.
ARALARINDA ÖRGÜT İMAMLARI DA VAR
Haklarında; FETÖ/PDY örgütünün gizli haberleşme sistemlerinden Eagle adlı programı kullandığı, örgüt içerisinde İlçe İmamı, Askeri mahrem imamı, adliye mahrem imamı olarak faaliyet yürüten şahıslarla irtibatlı olduğu tespitleri bulunan, ayrıca haklarında örgüt içerisinde Btm, bbtm olarak faaliyet yürüttüğüne dair beyan verilen, örgüt iltisaklı KPSS çalışma evlerinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten, kullandıkları telefonlar ile örgüt içerisinde gizli haberleşme kapsamında büfe/ankesörlü telefonlardan mahrem imamlarca arananlar ile haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişinin yakalanması için düğmeye basıldı. Polis ekipleri ayrıca PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda geçmiş dönemlerde Suriye’de üst düzey silahlı ve ideolojik eğitim alan, ilimize illegal bir şekilde gelen bir örgüt mensubu ve örgüt mensubunun Mersin’de barınması ve saklanmasına yardım eden 6 şüpheliyi yönelik operasyon gerçekleştirildi. 2 aylık takip sonucunda 150 polisin katıldığı, drone ve Özel Harekat destekli gerçekleşen operasyonlarda çok sayıda materyal ele geçirilirken toplam 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken diğer 2 kişinin de yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.
