SON GELİŞME
--:--:--

Güncel

Başkan Gültak, Kriz Masasının çalışmalarını inceledi

Bağlantı kopyalandı!
Başkan Gültak, Kriz Masasının çalışmalarını inceledi

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kahramanmaraş merkezli 10 kenti derinden etkileyen büyük deprem felaketinin ardından Kültür Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Kriz Masası’nı ziyaret ederek, 7/24 esasına göre özveriyle görev yapan belediye personelinin çalışmalarını yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye’nin, belki de son bin yılın en büyük doğal afetlerinden birini yaşadığını dile getiren Başkan Gültak, “Bu kadar büyük bir afeti tarihimizde göremiyoruz. Toplamda 10 ilimizi, yüzlerce ilçeyi, kasaba ve köyümüzü kapsayan büyük bir doğal afetten bahsediyoruz. Tabi bölgeye çok yakın olan bir il ve ilçe olarak da bu doğal afette vatandaşlarımızın tercih ettiği en önemli ilçelerden biriyiz. Biz de ilk günden itibaren kriz masamızı merkezde oluşturduk” dedi.

Başkan Gültak, belediyeye bağlı 11 mahalle kültür ve sanat evinin depremzedelere açık olduğunu ve hizmet verdiğini ifade ederek; “Bu evlerimizde de kriz masasına bağlı personelimiz görev alıyor.  Ekiplerimiz, ilk başta bölgede arama kurtarma, şimdi de hem enkaz kaldırma hem altyapı ile ilgili, özellikle Kırıkhan’da su şebekeleri ile ilgili çalışma yapıyor. Artık hijyen sorunu da yaşanmaya başladı. Bu nedenle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede çöpleri toplayıp, bölgeyi temizliyor” diye konuştu.

“Mahalle kültür evlerimizi afetzede insanlarımıza açtık”

Hem coğrafi yakınlık, hem de hastane kapasitesi nedeniyle Mersin’e çok sayıda yaralının ve depremzede ailenin geldiğini kaydeden Başkan Gültak; “Akdeniz Belediyesi olarak mahalle kültür evlerimizi afetzede insanlarımıza açtık. Günlük bin vatandaşımızı misafir ediyoruz. İnsanlarımıza sıcak bir yuva sağladık. Türkiye kocaman bir ailedir. Akdeniz Belediyesi olarak bizler de bu ailenin parçasıyız. Onlara aile sıcaklığını hissettirmeye çalışıyoruz. Hep birlikte, aile ortamında yaralarımızı birlikte saracağız” şeklinde konuştu.

“Sadece Akdeniz’in değil, diğer ilçelerin ihtiyaçlarını da karşılıyoruz”

Kriz Masası’nda telefonların susmadığını dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Arkadaşlarımız sürekli kayıt alıyor, bilgiler burada toplanıyor. Daha sonra belediyemiz, hayırsever insanlarımızın ve iş insanlarımızın destekleri sayesinde kazanlar kaynıyor, yemekler pişiyor, kahvaltılar hazırlanıyor, elbiseler, su ve hijyen paketleri toplanıyor. Şu an sadece Akdeniz’de veya kültür evlerimizde değil, diğer ilçelerimizden talep edilen ihtiyaçlara da karşılık veriyoruz. Yardım seferberliğimiz devam edecek. Deprem mağduru tüm insanlarımıza sahip çıkacağız, onlara aile sıcaklığını hissettireceğiz. Büyük felaket sonrası gerek deprem bölgesinde gerekse kriz masası bünyesinde hiç durmadan çalışan, emek veren ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yaramızı hep birlikte saracağız.”

Benzer Haberler

Tümü
Havaya ateş açan emekli polis tutuklandı
Havaya ateş açan emekli polis tutuklandı
8 YAŞINDA VOLEYBOLA BAŞLAYAN CENNET BÜYÜKŞEHİR’İN KURSUNDAN MİLLİ TAKIMA UZANDI
8 YAŞINDA VOLEYBOLA BAŞLAYAN CENNET BÜYÜKŞEHİR’İN KURSUNDAN MİLLİ TAKIMA UZANDI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR AFETLERE DİRENÇLİ BİR KENT İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR AFETLERE DİRENÇLİ BİR KENT İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
USART ÖNCÜLÜĞÜNDE SANATIN GÜCÜ: TSKGV’NİN 39. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ SANATLA KUTLANDI
USART ÖNCÜLÜĞÜNDE SANATIN GÜCÜ: TSKGV’NİN 39. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ SANATLA KUTLANDI
CARETTALAR EVİNDEKİ İLK MAÇTAN 87-82 SKORLA GALİBİYETLE AYRILDI
CARETTALAR EVİNDEKİ İLK MAÇTAN 87-82 SKORLA GALİBİYETLE AYRILDI
MERSİN’İN TURİZM ZENGİNLİĞİ BÜYÜKŞEHİR İLE İSTANBUL’DA VİTRİNE ÇIKTI
MERSİN’İN TURİZM ZENGİNLİĞİ BÜYÜKŞEHİR İLE İSTANBUL’DA VİTRİNE ÇIKTI
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77
sohbet