SON GELİŞME
--:--:--

Bugün:

SE

Mersin 17 aydır bir imzayı bekliyor

Bağlantı kopyalandı!
Mersin 17 aydır bir imzayı bekliyor

Mersin metrosu projesi, 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programına da alındı ama 17 aydır bir bakanın imzasına takıldı…

Cumhurbaşkanlığı 2023 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazetede yayınlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesinin metro projesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yatırım programına alındı. Ancak metro projesinin finansmanı için gereken kredi onayı imzası 17 aydır Hazine Bakanlığından çıkmadı. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bunu bize reva görenleri Mersinliler asla unutmaz” diyerek tepki gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mersin metrosu projesi, 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programına alınmış, metronun temeli de geçen yıl atılmıştı.

Ancak metro projesinin finansmanı için gereken kredi onayının Hazine ve Maliye Bakanlığından bir türlü gelmemesi nedeniyle metro inşaatında beklenen hızlanma yakalanamadı.

Cumhurbaşkanlığı 2023 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazetede dün yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan programda Mersin Büyükşehir Belediyesinin metro projesi de yer aldı.

Böylece metro projesi üst üste 2 yıl yatırım programına alınmış oldu ancak Mersinlilerin beklediği kredi onayı Hazine ve Maliye Bakanlığından hala gelmedi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesinde 17 ay gecikmeye neden olan bu duruma sosyal medya hesaplarından yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Seçer, “Mersin Metrosu 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda yer aldı. Mademki programa aldınız, yapımı sürerken kredi kullanım onayını Hazine ve Maliye Bakanlığı 17 aydır niye vermiyor? Bir de çıkıp, “Hangi projenizi engelledik” diyorsunuz. Bunu bize reva görenleri Mersinliler asla unutmaz” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
KVKK’dan kamu kurumlarına internet uyarısı: Kişisel veri paylaşımlarına ilke kararı
KVKK’dan kamu kurumlarına internet uyarısı: Kişisel veri paylaşımlarına ilke kararı
Meteoroloji uyardı: bazı bölgelerde sağanak, sıcaklıklar yüksek seyredecek
Meteoroloji uyardı: bazı bölgelerde sağanak, sıcaklıklar yüksek seyredecek
Servis ücreti, QR menü ve etiket fiyatına bakanlıktan net mesaj
Servis ücreti, QR menü ve etiket fiyatına bakanlıktan net mesaj
Altın fiyatlarında ibre aşağı döndü
Altın fiyatlarında ibre aşağı döndü
Uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu: 382 gözaltı
Uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu: 382 gözaltı
Diyanet’ten hacı adaylarına pasaport uyarısı
Diyanet’ten hacı adaylarına pasaport uyarısı
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77