SON GELİŞME
--:--:--

Bugün:

SE

Başkan Tarhan Üniversitelilerle Birlikte Yemek Yaptı

Bağlantı kopyalandı!
Başkan Tarhan Üniversitelilerle Birlikte Yemek Yaptı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toros Üniversitesi öğrencileri ile birlikte Gaziantep mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan bıldırcın dolması yaptı. Geçtiğimiz ay yapılan protokol ile Toros Üniversitesi Otel Lokanta İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin eğitimi amacıyla kullanılacak olan Tirat Mutfak Atölyesinde gerçekleştirilen ilk derse katılan Başkan Tarhan, öğrencilerle birlik yemek yapmadaki hünerini sergiledi. Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi Dr. Ceyhun Uçuk’un konuk eğitimci olarak katıldığı derste, Gaziantep mutfağının tatlarından bıldırcın dolmasının dünya mutfağından tatlarla holistik tabak sunumuyla birleştirilmesi eğitimi gerçekleştirildi.

Öğrencilere yemeklere lezzet katma ve sunumun inceliklerini anlatan Dr. Ceyhun Uçuk, Tirat mutfak Atölyesindeki imkanların öğrencilerin eğitimlerine çok daha büyük katkı sağlayacağını, bulunduğu konum itibariyle de çok önemli deneyimler kazandırılabileceğini söyledi.

Tirat Mutfak Atölyesinde yapılan ilk derste öğrencilerle birlikte olmak istediğini ifade eden Başkan Tarhan, “Benim için de çok güzel bir anı oldu. Gaziantep Üniversitesinden konuk olarak gelen Dr. Ceyhun Uçuk hocamızın direktifleri doğrultusunda bıldırcın dolması ve sonrasında farklı tatlarla sunuma hazırlanmasını yapmaya çalıştık. Sadece Mersin değil Mersin dışından gelen öğretmenlerimizle de farklı mutfak lezzetlerini öğrenciler deneyimleyerek öğrenecekler” dedi.

Tirat Mutfak Atölyesinin halka açık bir yer olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Mersin’in her yerinden misafirlerimiz rezervasyon yaptırarak buraya gelebilirler ve her kişi, kurum yemek yiyebilirler. Çok daha sağlıklı, daha organik. Diğer işletmelerle karşılaştırıldığında fiyatları da son derece uygun. Hem ekonomik fayda sağlayacaklar, hem bu lezzetleri tadacaklar, hem de öğrencilerimize katkı sunarak çok yönlü memnun kalacaklar. Gençlerle birlikte güzel bir gün geçirecekler” şeklinde konuşarak tüm Mersinlileri Tirat Mutfak Atölyesinde öğrencilerle birlikte olmaya davet etti.

Benzer Haberler
Üniversite tercih maratonu başlıyor
Üniversite tercih maratonu başlıyor
MEZİTLİ’DE ASM MÜJDESİ
MEZİTLİ’DE ASM MÜJDESİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN UZUNCABURÇ’TA KALKINMA HAMLESİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN UZUNCABURÇ’TA KALKINMA HAMLESİ
BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ BİLİM İLE EĞLENCEYİ BİRARADA SUNUYOR
BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ BİLİM İLE EĞLENCEYİ BİRARADA SUNUYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR TARIMSAL ÜRETİM BÖLGELERİNDE ULAŞIM ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR TARIMSAL ÜRETİM BÖLGELERİNDE ULAŞIM ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR AKDENİZ KIYISINDA SİNEMASEVERLERİ BULUŞTURUYOR
MERSİN BÜYÜKŞEHİR AKDENİZ KIYISINDA SİNEMASEVERLERİ BULUŞTURUYOR
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77