SON GELİŞME
--:--:--
Asayiş

Hain saldırıda yeni görüntüler ortaya çıktı

Bağlantı kopyalandı!
Hain saldırıda yeni görüntüler ortaya çıktı

VİDEO HABER-Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’ndeki polisevine yapılan bomba ve uzun namlulu silahlarla yapılan hain saldırıda 1 polis şehit oldu. Öte yandan teröristlerin saldırı anına ilişkin kamera görüntüleri ortaya çıktı. 

Tece Mahallesi’ndeki polisevine iki kadın terörist tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 terörist etkisiz hale getirilirken 48 yaşındaki polis memuru Sedat Gezer şehit oldu. Edinilen bilgiye göre olay gece 23.00 sıralarında gerçekleşti.  Önce 2 araç içerisinden Tece Polisevi Nizamiye Nöbet Kulübesine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. PKK’lı olduğu söylenen iki kadın terörist, uzun namlulu silahlarla polisevi kulübesinde nöbet tutan polislere ateş açtı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 2 polis yaralandı. Yaralanan polisler hastaneye kaldırılırken, polis memuru Sedat Gezer,  kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Çatışma sırasında yaralanan kadın teröristler ise üzerlerindeki bombalarla birlikte kendilerini patlattı.

3 SİVİL YARALANDI

Çatışma sırasında evinin balkonunda oturan bir kadın, vücuduna isabet kurşunla, 2 kişi ise patlama sırasında yüksekten düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan sivillerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Polisevi’nin uzağına bırakılan bir bomba düzeneğinin de bomba imha ekibi tarafından imha edildiği ve olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüphelinin de silahıyla birlikte gözaltına alındığı bildirildi.

1 POLİS ŞEHİT OLDU

Saldırı üzerine olay yerine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada bir süre bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Soylu, “2 kadın terörist çantalarıyla birlikte anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen orada polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar. Orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken hemen bu bölgeye yakın 4 bekçi arkadaşımız bir araçla acil bir şekilde intikal ettikten sonra 2 terörist ile birlikte onlar da çatışmaya giriyorlar ve 2 kadın terörist bu çatışmalar esnasında yaralanıyor. Ardından çatışma devam ederken 2 ayrı patlama sesi geliyor. 2 ayrı patlama sesi de kendi sırtlarına koymuş oldukları patlayıcı. Yaralanınca kaçamayacaklarını anlayınca kendilerini patlatıyorlar. Bu esnada bir polis memuru arkadaşımız ağır yaralanıyor, ötekisi de yaralanıyor. Bir polis memurumuzun yarası ağır değildi. Ağır yaralı olan polisimizi hastaneye getiriyorlar ama maalesef kurtaramıyorlar ve şehit oluyor” dedi.

Yaralanan diğer polisin hayati tehlikesi olmadığını belirten Soylu, “Bir sivil vatandaşımız da balkonda otururken bir kurşun da ona isabet ediyor ama şükür onun da hayati tehlikesi yok. 2 kişi de sivil vatandaşlardan patlama dolayısıyla yüksekten atlıyorlar. Herhangi bir şeyleri yok. 1 evladımız şehit oldu, Allah rahmet eylesin. Şehitler tepesinin yeri oldu, yiğidi oldu” şeklinde konuştu.

“HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞU BELLİ”

Saldırıyı düzenleyenden PKK olduğunu açıklayan Soylu, “Bir teröristin kimliğini önemli ölçüde belirledik. Çünkü patlamayla kopan bir kafa var, 4 de bacak var. Bir tespit belli. 2’sinin de kırsalcı olduğu değerlendiriliyor. Hangi terör örgütü olduğu da belli. Şunu söylemek istiyorum. Türkiye üzerine bu terör örgütlerinin oyun kurmasına vesile olanlar ve bunları destekleyenler ve onlar üzerinden Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışanlar bilmeliler ki Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye’yi bu konuda sınamaya çalışanlar elbette ki ortaya koydukları bütün bu kötülükleri kendilerine ters düz edebilecek Türkiye’nin gücü de var kudreti de var. Dağda neredeyse yok olmaya mahkum olan bir terör örgütü, Kuzey Irak’ta da, Suriye’de de sıkışan bir terör örgütü elbette ki sıkıştığı alanda kendisine yeni bir süreç oluşturmak ister ama biz buna müsaade etmeyiz. Milletimiz bu konuda emin olsun. Bir polisevine insanların dinlenmelerini gerçekleştirecekleri yere saldırıda bulundular. Arkadaşlarımız gereğini yerine getirdiler” ifadelerini kullandı.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olay sırasında elinde pompalı tüfek olan bir kişinin gözaltına alındığını aktaran Soylu, “Konuyla ilgisi var mı yok mu soruşturması sürüyor. Elbette ki konuyla ilgili yardım ve yataklık yapanlarla ilgili de gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Şunu milletimiz bilsin. Kimin bu olayla bağlantısı var, kim bu teröristleri buraya getirdiyse biz onları bulur, gereğini yerine getiririz. Bugüne kadar biz gereğini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Arkadaşlarımız yine o kişinin bağı var mı yok mu teyit edecek ve gereği yerine getirilir” dedi. Bir gazetecinin “Neden Mersin?” diye sorması üzerine Soylu, “Bir sebebi var onu daha sonra söyleriz. Mersin’in bir sebebi var. Saldırıyı düzenleyen PKK terör örgütüdür. Mersin’in seçilmesinin sebebi de Mersin’i bilmesinden kaynaklanıyor. Bizim şu anda tespitini yaptığını belirttiğimiz terörist” cevabını verdi.  Saldırı ile ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bir açıklama yaptı. Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mersin ili Mezitli ilçesi Tece Polisevi´ne yapılan saldırıda yaralanan polislerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır” dedi.

Benzer Haberler

Jandarma personeline “Finans Terapisi” eğitimi
Jandarma personeline “Finans Terapisi” eğitimi
Anamur Belediyespor’a deneyimli takviye
Anamur Belediyespor’a deneyimli takviye
BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN İTFAİYESİ’NE TEŞEKKÜR
BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN İTFAİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Mersin dahil 28 ilde düğmeye basıldı
Mersin dahil 28 ilde düğmeye basıldı
Yazıcıoğlu soruşturmasında 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Yazıcıoğlu soruşturmasında 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Mersin’de 3 ayrı operasyon
Mersin’de 3 ayrı operasyon
Haberin Doğru Adresi
Haberin Acil Adresi

Acilhaber.net MEİGDER Üyesidir.

Copyright 2026 © Tüm hakları Acilhaber.net 'de saklıdır. Ajans Politikalarına Uyar! İzinsiz Hiç bir Yazı ve Materyal Kopyalanamaz. WhatsApp İhbar: +90 506 364 16 77