Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hisarcıklıoğlu yeni sanayi havzası olarak ‘Çukurova’yı gösterdi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Marmara Bölgesi’nde yatırım yapacak sanayi parseli

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Marmara Bölgesi’nde yatırım yapacak sanayi parseli kalmadığına işaret ederek, Ankara’dan başlayıp güneye, Mersin ve İskenderun’a doğru genişleyecek yeni bir sanayi havzası oluşturulup büyütülmesi gerektiğini söyledi. Ortak hareket edilmesi halinde sonuç alınabileceğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Herkes sanayi arazisi arıyor. Bu havza bakir ve müthiş fırsatlar var. Bundan da en çok istifade edecek olan Mersin’dir. İyi değerlendirelim” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Temmuz ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. İlçe Oda ve Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile üyelerinin de katıldığı toplantıda eş zamanlı olarak Mersin İli Oda ve Borsaları Ortak toplantısı da düzenlendi.  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mersin temaslarının ikinci gününde ilk olarak MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, ilçe oda ve borsa başkanlarıyla birlikte Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti. Ardından MTSO Hizmet Binası’na geçen heyet, burada Oda bünyesinde hizmet veren Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi’nde (Atölye1886) incelemelerde bulunup verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.

ODA VE BORSALAR KENTİN VE SEKTÖRÜN SORUNLARINI KONUŞTU
Toplantıya başkanlık yapan MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iki gündür Mersin’de olduğunu belirterek, “Sayın başkanımız bizi şereflendirdi. Her fırsatta sorunlarımızı gerekli yerlere iletip, çözümü noktasında gerekli adımları atarak bizleri rahatlatıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

“BRÜKSEL AÇILIMINIZI DESTEKLİYORUM”
Sektörlerin sorunlarını ve taleplerini dinlemek için Mersin’e geldiğini kaydeden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mersin’in çalışmalarını yakından takip ettiğini ve iş dünyasının sorunlarının çözümü noktasında alınan kararlarda en aktif rol oynayan kentler arasında yer aldığını söyledi. Ardından Türkiye’de yatırım için sanayi alanı kalmadığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, artık Marmara Bölgesi dışında yeni sanayi havzalarına ihtiyaç duyulduğunu belirtip, Ankara’dan başlayıp Mersin ve İskenderun’a doğru ilerleyen alanın bu ihtiyacı karşılamada önemli rol oynayabileceğini vurguladı. Bu konuda sonuç almak için herkesin birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, böyle bir çalışmadan en büyük avantajı da Mersin’in elde edeceğini söyledi. Mersin’in bölgenin dünyaya açılan kapısı olduğunu dile getirdiği konuşmasında Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
“Bu noktada bir konu daha hoşuma gitti. Bildiğiniz gibi dünya ticaretinde kararların alındığı iki merkez var. Biri Brüksel, diğeri Washington. Dünya ticaretinin kurallarının konulduğu yerde aktif olmazsanız onların kurallarına göre hareket edersiniz. Bu kuralların belirlenmesinde aktif rol almanız adına Brüksel açılımınızı destekliyorum. Bir diğer konu yeşil mutabakat. Türkiye’de akredite sera gazı ölçümü yapan kuruluşlar var ama karbon salınımı ölçen akredite kuruluş yok. TÜRKAK ile bu konuda çalışıyoruz. Ayrıca TOBB MEYBEM üzerinden hazırlık yapıyoruz. Tamamlandığında oluşacak portal üzerinden her işletme kendi ayak izini ölçebilecek. Yakında hizmete sunacağız. Güzel işlere imza atıyorsunuz tebrik ediyorum.”  Üyelere tahkim ve arabuluculuk merkezini etkin kullanmaları tavsiyesinde de bulunan Hisarcıklıoğlu, ayrıca dünyanın en büyük pazarı olan Amerika pazarının daha aktif kullanılması adına Chicago’da açılan Türk Ticaret Merkezi’ni hatırlatarak buradan da firmaların daha etkin yararlanmasını beklediklerini söyledi.
Toplantı üyelerin sektörel sorunlarını aktarmaları ve Başkan Hisarcıklıoğlu’nun bu soruları yanıtlamasıyla son buldu.