2. Çorlu Belediye Başkanlığı Koşusu'nu 'Fedai' Kazandı

İlk Yayın : 28 Mart 2024 – Son Güncelleme 28 Mart 2024, 13:36

Türkiye Jokey Kulübü tarafından Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen “2. Çorlu Belediye Başkanlığı Koşusu”nu, jokeyliğini Halis Karataş’ın yaptığı Fedai adlı at kazandı.

27 Mart Perşembe günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda saat 16.30’da gerçekleştirilen ve 7 atın katıldığı Çorlu Belediye Başkanlığı Koşusu’nda 4 ve üstü yaşındaki safkan Arap atlar yarıştı. 2 bin metre mesafe sentetik pistte yapılan Çorlu Belediye Başkanlığı Koşusunu, oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen bir yarışın sonunda jokeyliğini Halis Karataş’ın yaptığı, Tuğban İzzet Aksoy’un sahibi olduğu Fedai adlı at kazandı.

İpek Erden’in yetiştirdiği, Alper Tepebaşı’nın antrenörlüğünü üstlendiği 8 yaşındaki Fedai isimli erkek safkanın elde ettiği bu galibiyet, kariyerinin 10. birinciliği olarak kayıtlara geçti. Safkan, yarışı 2.16.28’lik dereceyle bitirdi. 7 safkanın katılım gösterdiği mücadelenin ikincisi Niğbolu olurken Soydere üçüncü, Tunç Siperi dördüncü, Avcıtokoçin ise beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan ve Özel Kalem Müdürü Renal Rehkan yarışı Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi M. Kerem Alkan ve Genel Sekreteri Gülnur Gülerce ile birlikte izledi.

Yarışın tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen törende, yarışı kazanan Fedai adlı safkanın sahibi adına Kulüp Genel Sekreteri Gülnur Gülerce’ye ve antrenörü adına Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi M. Kerem Alkan’a ödülünü Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan verirken Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Renal Rehkan ise yarışı kazanan jokey Halis Karataş’a plaket takdim etti.

Yarışların ardından değerlendirmede bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, “Bugün Türkiye Jokey Kulübü tarafından Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen “2. Çorlu Belediye Başkanlığı Koşusu”nu izledik. İlgiyle izlenen spor dallarından biri olan at yarışlarının çok sayıda da sıkı takipçisi var. İkinci kez düzenlenen bu saygın spor organizasyonunun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Avrupa Spor Kenti ünvanına sahip Çorlu’muz, sporun ve sporcunun kenti. Burada olmak ve bu spor dalına da katkı sunmak bizler için çok değerli. Kulüp Başkanı Serdal Adalı başta olmak üzere; burada olmamıza vesile olan Türkiye Jokey Kulübü yetkilileri ve emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederiz.

Bugün gerçekleştirilen koşuda yarışı kazanan ülkemizin yetiştirdiği değerli jokeylerden biri olan Halis Karataş’ı ve yarışı kazanan Fedai adlı atımızın sahibi ve yetiştiricilerini de ayrıca kutluyor, Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt ve Çorlu halkının selamlarını iletmek istiyorum.

Kentimizin tanıtımına önemli bir katkısı olduğunu düşündüğümüz ve oldukça değerli bulduğumuz bu organizasyonun gelecek yıllarda da devam etmesi en büyük temennimizdir.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Başa dön tuşu