ZAPTURAP

MUSTAFA MIZRAK

İlk Yayın : 21 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 21 Mayıs 2021, 11:13

Bu evreni, galaksileri, yıldızları ve gezegenleri, milyarlarca yaşam ve bitki türünü, karmaşık ekosistemleri ve insan yaşamını yaratan Rabdir. Koronavirüs’le ilgili en büyük korkularımızdan biri, kendimizin veya sevdiklerimizin bununla başa çıkmak için duygusal veya fiziksel güce sahip olup olmadığıyla ilgilidir. Bu bizi korkutan her şey için geçerlidir. “Yapabilecek miyim?” sorusu aklımıza takılır. Seni yaratan Rab, seninle ilgili her şeyi bilir. Geçmişini, başına neler geldiğini, başarılarını, hayatın için kurduğun düşleri, acılarını, geleceğini, ilişkilerini, yani tam anlamıyla her şeyini.

Zorba tarafından rahatsız edilen 8 yaşında küçük bir erkek çocuğu hayal edin. Öğle yemeğine her gün el koyuluyor, fiziksel olarak zarar görüyor ve eğlenmek için küçük düşürülüyor. Çocuk zorbayla konuşmaya çalışsa da işe yaramıyor, ondan kaçmaya çalışsa da başarısız oluyor. Öğretmenine söylese de pek bir faydası olmuyor. Sonra bir gün daha büyük (zorbadan da büyük) bir öğrenci işin içine giriyor ve ona artık terör estirme günlerinin sona erdiğini söylüyor. Rahatsız edilen öğrenci de huzura kavuşuyor. Zorba hala okulda ancak yine de çocuk artık huzurlu, çünkü ondan daha büyük biri onunla ilgileniyor. Korkuyla Yüzleşirken Huzuru Keşfetmek hiçte tesadüf değildir.

O, senin hakkındaki her şeyi biliyor. Bu dünyada sahip olabileceğimiz en güvenli ilişki, bizi seven Rab ile olan ilişkidir. Rab bu yaşamı kendi başımıza yaşayacağımız şekilde tasarlamadı. O, rehberliğiyle bizi farklı bir hayata yönlendirmek istiyor. Karanlıkta, belirsizlik için tökezlememize gerek yok. Tehdit edici bir virüs de dâhil olmak üzere, karşılaştığımız her sorunu yalnız başımıza omuzlamamız gerekmiyor. İhtiyacımız ne olursa olsun Allah’a sığınmak gerektiğini unutma. Yüce Yaradan doğruların yolunu gözetir, Kötülerin yolu ise ölüme götürür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu