Yılın ilk üzümü Mezitli’de toplanmaya başlandı

İlk Yayın : 20 Mayıs 2021 – Son Güncelleme 20 Mayıs 2021, 13:16

Türkiye’de yılın en erken hasat edilen ürünü olan üzümler Mezitli’de toplanmaya başlandı. Mezitli Belediyesinin desteğiyle her yıl festivali yapılan bu yıl Pandemi nedeniyle yapılamayan örtü altı üretilen üzüm hasadına katılan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, asma ağaçlarından üzüm kesti.

Eski Mezitli ve Esenbağlar bölgesinde 300 dönüme yakın arazide üretilen erkenci Perlent, Yalova ve Kardinal cinsi üzümlerin iç piyasa ve ihracatta değerlendirilmesi planlanıyor.

Eski Mezitli Mahallesinde koronavirüs tedbirleri altında gerçekleştirilen üzüm hasadına Başkan Tarhan’ın yanı sıra üreticiler ve mahalle muhtarları da katıldı. Yeni hasadın hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini dileyen Başkan Tarhan, üreticiler ve çalışanlarla sohbet ederek ürünlerin değerlendirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

 

Mezitli Bölgesi hızla yapılaşırken, yerel halkın da tarım yapmaya devam ettiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Eski Mezitli ve Esenbağlar’da yaşayan vatandaşlar, atalarının uzun yıllardır yaptığı tarımsal üretimi, teknolojiyi ve bilgiyi de kullanarak sürdürmeye devam ediyorlar. Bu bölgede yılın ilk örtü altı üzüm hasadı yapılıyor. Son derece değerli ve kaliteli üzüm yetiştirmeyi başarıyorlar. Tarımın genel sorunlarının devam etmesiyle birlikte, üreticilerimiz tarımda ısrar ediyor. Üretici hak ettiği karşılığı aldığı takdirde bu tür üretimler gelişerek devam edecektir. Ben sadece Mezitli’de değil, tüm Türkiye’de tarımsal arazilerin çoğalmasını ve üreticinin verdiği emeğin karşılığını almasını istiyorum” dedi.

Koronavirüs ile birlikte tarımsal üretime olan değerin daha iyi anlaşılır olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, Mezitli ekonomisinde tarımsal üretimin büyük bir yer tuttuğunu da belirtti.

Ellerinden geldiği oranda üretime devam edeceklerine vurgu yapan Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu da, doğanın ve tarımsal alanların korunmasında verdiği destekten dolayı Başkan Tarhan’a teşekkürlerini ileterek konuşmasında, “Yıllardır sürdüğümüz mücadeleye Başkanımızın verdiği güçle devam ediyoruz. Çünkü Türkiye’nin en kaliteli ve en erken üzüm hasadı bu bölgede yapılıyor. Kuyuluk’tan başlayarak erdemli sınırına kadar örtü altında yüzlerce dönüm arazide üretim yapılıyor. Yıllardır gerçek değerinde satılması ve üreticinin kazanması için Başkanımızın da desteğiyle büyük mücadeleler verdik. Tüketici verdiği paranın karşılığında kaliteli üzüme daha ucuza ulaşsın istedik. Üreticilerimiz de üzümlerini olgunlaştıktan sonra keser ve tüketiciye kaliteli ürün sunarsa son yıllarda olduğu gibi emeğinin karşılığını almaya devam eder” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu