Yılan hikayesine döndü

Mersin’de yıllardır sürüncemede kalan ve yılan hikayesine dönen yatırımların toplumda umutsuzluk ve güvensizlik yarattığını belirten MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan sonunda patladı

İlk Yayın : 27 Nisan 2021 – Son Güncelleme 27 Nisan 2021, 13:17

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, sürüncemede kalan ve yılan hikayesine dönen yatırımların toplumda umutsuzluk ve güvensizlik yarattığını söyledi.
Mersin’in artık yarım kalan yatırımları beklemeye tahammülünün kalmadığını ifade eden Kızıltan, “Yatırımların tamamlanması için Mersin’deki tüm oda ve borsalar olarak bir araya gelerek öncelik sırasına göre bir açıklama yapma kararı aldık” dedi.

Mersin olarak sorunları tespit etme, bu sorunlara derman olacak yatırımları hızlandırma anlamında kentin tüm oda ve borsaları ile bir araya geldiklerini söyledi. Mersin’in artık bir türlü başlayamayan veya yarım bırakılan kamu yatırımları konusunda bekleyen bir kent olmayacağını anlatan Kızıltan, Mersin’in bölgesine, hinterlantına ve ülkesine büyük değer katan bir kent olduğunu vurguladı. Mersin’in beklemesinin Türkiye’nin beklemesi olduğunu anlatan Kızıltan, onlarca önemli ilin dış ticarette, lojistikte, tarım, turizm ve sanayide Mersin ile doğrudan bağlantılı olduğunu Mersin’e yapılan her yatırımın bu illeri doğrudan etkilediğini de vurguladı.

O YATIRIMLARI SIRALADI

 

Yıllardır avutulduklarını ve artık bu duruma tahammüllerinin kalmadığına vurgu yapan Kızıltan şu soruları sordu:

-Mersin’e yapılması planlanan ama hala başlamayan Mersin Ana Konteyner Limanı sadece Mersin’in midir, yoksa Gaziantep’ten Kahramanmaraş’a, Adana’dan Karaman’a, Niğde’den Kayseri’ye tüm bu illerin ihracat yükünü mü sırtlayacaktır?

-Çukurova Havalimanı sadece Mersin’e mi hizmet edecek, yoksa tüm Çukurova’ya mı?

-Mersin Lojistik Merkez Projesi hayata geçerse kaç tane il bundan doğrudan yarar sağlayacak, kaç ihracatçı il lojistik maliyetinde elde ettiği bu kazanımlarla dünyada daha rekabetçi olacak?

-D-400 karayolu iyileştirmesi ve Çeşmeli–Taşucu Otoyol Projesi öncelikli olmak üzere Akdeniz Sahil Yolu tüm hinterlantı rahatlatacak projeler değil midir?” diye sordu.

 

MERSİN KENDİSİNE VERİLENİ MİSLİYLE ÜLKESİNE GERİ VERİYOR

Mersin’in tüm ekonomi dinamikleri olarak artık beklemeye ve bekletilmeye tahammüllerinin kalmadığını anlatan Kızıltan,
“Yıllardır kentte sürüncemede kalan bu yatırımlar konuşuluyor ve yılan hikayesine dönen bu yatırımlar toplumda umutsuzluk ve güvensizlik yaratıyor. Artık bu yatırımların tamamlanması için Mersin’deki tüm oda ve borsalar olarak bir araya geldik ve öncelik sırasına koyup ortak bir açıklama yapma kararı aldık. Hepimizin ortak görüşü bu yatırımların bir an evvel tamamlanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu