Yeşilboğaz: “Örnek olacak karar bekliyoruz”

İlk Yayın : 9 Nisan 2021 – Son Güncelleme 9 Nisan 2021, 08:56

Mersin’in Karaduvar Mahallesi’nde Tekfen Holding tarafından yapılmak istenen polipropilen tesisinin ÇED olumlu raporunun iptali için Mersin Barosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) ile Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin açmış olduğu davanın karar duruşması Mersin 2. İdare Mahkemesi’nde 08.04.2021 tarihinde yapıldı.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, ÇMO Mersin Şube Başkanı Sinan Can ve Mersin Barosu Çevre Komisyonu üyesi Av. Semra Kabasakal duruşmada hazır bulundu. Duruşmada polipropilen tesisi projesinin neden iptal edilmesi gerektiğini bir kez daha anlattıklarını söyleyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Karaduvar’da polipropilen tesisi projesinin hayata geçmesi durumunda, çevresindeki tarım alanları ve yerleşim bölgeleri için yaşamsal tehlike yaratacağını, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan temiz ve sağlıklı çevrede yaşama hakkımızın ihlal edileceğini, halkın büyük bir tehlike ile karşı karşıya bırakılacağını anlattık. 2005/9207 Sayılı iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik hükümlerine riayet edilmediğini, dava konusu işlemle uluslararası hukuk ve akit olunan uluslararası sözleşmeler görmezden gelindiğini ifade ettik.

Mersin maalesef rant uğruna kirli yatırımların işgali altında. Duruşmadan çıkacak kararın Mersin’in geleceği adına örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Polipropilen tesisinin yapılması planlanan alan akla, bilime ve hukuka aykırıdır. Ben istedim oldu anlayışı yerine, bu kentin hukukçularının, sivil toplum örgütlerinin, bilim insanlarının ve o bölgede yaşayan insanların sesine kulak verilerek adım atılmalıdır. Kazana rant değil, hukuk olsun, Mersin’in geleceği olsun. Kentimizi yaşanabilir olmaktan çıkaracak tüm hukuksuz yatırımlar için hukuksal ve demokratik mücadelemiz devam edecektir. Bu süreçte elini taşın altına koyup mücadele eden kurumlara, odalara, sivil toplum örgütlerine ve Mersin halkına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu