Yenişehir’de triatlon heyecanı yaşandı

İlk Yayın : 5 Nisan 2021 – Son Güncelleme 5 Nisan 2021, 13:09

Mersin Yenişehir Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Yenişehir Triatlonu tamamlandı. Sezonun ilk puanlı yarışı olan Yenişehir Triatlonu’na 26 ilden 210 sporcu katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre triatlon, büyük bir mücadeleye sahne oldu. Pandemi nedeniyle bir yıldır yapılamayan triatlon müsabakaları yeni sezonun startını Yenişehir’den verdi. 26 ilden sporcunun mücadele ettiği yarışlarda Genç, Elit, Paratriatlon (engelli) ve Yaş Grupları kategorilerinde sporcular ter döktü. Gençler ve Paratriatlon kategorisinde sporcular 750 metre yüzdü, hemen ardından 20 kilometre bisiklet sürdü ve ara vermeden 5 kilometre koştu. Elit ve yaş grupları kategorilerinde ise sporcular 1500 metre yüzdü daha sonra 40 kilometre pedal çevirdi, ardından 10 kilometre koştu.  Adnan Menderes Bulvarı Fenerbahçe Meydanı’nda yoğun pandemi önlemeleri altında yapılan yarışlarda ilk olarak gençler ve paratriatlon kategorilerinde yarışlar yapıldı. Saat 09.00’da denize açılan yarışçılar 750 metre kulaç attıktan sonra 20 kilometre pedal çevirdi ardından 5 kilometre koştu.

DERECEYE GİRENLER MADALYALARINI ALDI

Yenişehir Triatlonu’nda dereceye giren sporcular düzenlenen ödül töreni ile madalyalarını aldı. Törene, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Vali Vekili Süleyman Deniz, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne,  Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Gülcan Kış ve Türkiye Triatlon Federasyon Başkanı Bayram Yalçınkaya katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu