Yenişehir Belediyesinden emziren annelere destek

İlk Yayın : 2 Ağustos 2021 – Son Güncelleme 2 Ağustos 2021, 12:52

Mersin Yenişehir Belediyesi, Yenişehir sınırları içerisinde yaşayan yeni doğum yapan annelere yönelik ‘Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Projesi’ni hayata geçirdi.

Mersin Yenişehir Belediyesi hayata geçirdiği ‘Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Projesi’ ile bebeklerini emzirmekte güçlük çeken annelere destek oluyor. Projeyle Yenişehir sınırları içerisinde yaşayan ve 0-28 günlük bebeği olan annelere danışmanlık hizmeti veriliyor.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’nden anne sütü ve emzirme danışmanlığı konusunda eğitim alan ve bu eğitimler sonunda Sağlık Bakanlığı onaylı belge alan Yenişehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü hemşireleri edindikleri bilgi ve donanımla, 0-28 gün aralığındaki bebeklerini emzirmekte güçlük çeken annelerin sorununu çözüme kavuşturuyor.  Danışmanlık hizmetinden yararlanmak için başvuru yapan annelere, ev ziyaretlerinde bulunan hemşireler sorunu yerinde tespit ederek doğru emzirme yöntemini uygulamalı olarak gösteriyor.  Görüşmelerde anne ve bebeğin sağlık durumları da gözlemlenerek, herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda gerekli yönlendirmeler yapılıyor.  Yapılan ziyaretlerde, içerisinde anne sütünün önemi, doğru emzirme yöntemleri ve daha birçok önemli bilginin yer aldığı kitapçık ile anne- bebek çantası da hediye ediliyor.

Yenişehir’de yaşayan ve 0-28 gün arasındaki beklerini emzirmekte güçlük çeken anneler 444 29 33 numaralı ‘Yenidoğan Randevu Hattını’ arayarak hizmetten yararlanabilmek için başvuru yapabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu