Yenişehir Belediyesi BETEM’de sona doğru

İlk Yayın : 23 Haziran 2021 – Son Güncelleme 23 Haziran 2021, 10:49

Mersin Yenişehir Belediyesi Özel Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM)’nde sona gelindi. Yeşil bina olarak nitelendirilen LEED Sertifikalı olan yapılan BETEM, Yenişehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen Erken Çocukluk Eğitimi Projesi’nin devamı niteliği taşıyor.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Fuat Morel Mahallesinde yapımına devam edilen ve yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete açılacak olan Yenişehir Belediyesi Özel Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. 36 ayı tamamlamış olan çocukların okul öncesi beceri temelli eğitim alabileceği merkezde Marmara Üniversitesi ile işbirliği yapılacak. Oluşturulacak atölyelerle her çocuk için tam zamanlı bireysel ve zenginleştirilmiş eğitimler verilecek.

Başkan Özyiğit, “Çocukların beceri temellerini ortaya çıkaracağız.”

Çocukları 36 aydan-72 aya kadarki süreçte doğru yönlendirerek, beceri temellerini ortaya çıkaracaklarını ifade eden Başkan Özyiğit,  “Yenişehir Belediyesi Özel Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezi( BETEM)’ndeyiz. Buradaki çalışmalarda sona yaklaştık, bu çok özel bir bina. Bu binayı LEED Sertifikalı olarak yaptık, yani yeşil binalar sözleşmesine uygun davrandık.  BETEM’de Marmara Üniversitesi ile işbirliğimiz devam ediyor. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Birimi’nin seçtiği ve liyakat esaslı olarak, onların yeterli gördüğü öğretmenlerle çalışacağız. Onlar çocuklarımızın bu yuvada yönlendirecek ve eğitecek. Burada çocuklarımızın genlerinde var olan yeteneklerini ortaya çıkaracak bilim, sanat, hareket, tasarım, drama ve spor atölyeleri olacak. Çocuklarımızı 36 aydan-72 aya kadar ki süreçte doğru yönlendirerek, beceri temellerini ortaya çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

“Bu örnek binada örnek bir eğitim verilecek.”

Doğru zamanda doğru hamleler yaparak, çocukları geleceğe hazırlayacaklarını vurgulayan Başkan Özyiğit, “Burada her şeyde sona gelindi, son montajlar yapılıyor. Burası yeni eğitim öğretim dönemine hazır olacak ve çocuklarımızın hizmetine sunulacak. 120 çocuk kapasiteli ama alt yaş gruplarında kapasiteyi daha da düşük tutacağız. Çünkü bilimsel anlamda öyle olması gerektiğini biliyoruz. Bu örnek binada örnek bir eğitim verilecek. BETEM, bizim 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi ile başlattığımız,  bebek kütüphanesi ve gelişimsel değerlendirme ile devam ettiğimiz o süreçlerin devamı niteliğindedir. Yani Beceri Temelli Eğitim Merkezimiz hem Yenişehir’e hem Mersin’e hem de Türkiye’ye örnek olabilecek özel bir eğitim alanıdır. Burası 0-8 yaş arasında gerçekleştirdiğimiz erken çocukluk dönemi Yenişehir modeli dediğimiz o süreci tamamlayan unsurlardan birisidir. Rehabilitasyon Merkezimizin de temelini atıyoruz, 1 yıl içinde tamamlanacak ve o da bu zincirin bir halkası olmuş olacak. Türkiye’de hiç kapağı açılmamış erken çocukluk dönemi süreci Yenişehir Modeli olarak adlandırarak, Türkiye’ye sunuyoruz. Son derece pozitif geri dönüşler aldık. Dilimizin döndüğün ve sesimiz çıktığı ölçüde bu projeyi Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer belediyelere anlatacağız. Yaktığımız bir çoban ateşi ve tüm Türkiye’ye mal olacak. Çünkü çocukların zihinsel gelişimin yüzde 80’i 0-6 yaş arasında gerçekleşiyor. Doğru zamanda doğru dokunuş ve doğru hamleler yaparak çocukları geleceği hazırlayacağız, onlar ülkemizin kurtarıcısı olacaklar.” dedi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu